Gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar hangileri?

Gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar hangileri?

Çalışmayan ya da serbest çalışan kişilerin en çok zorlandığı konulardan biri olan kredi kartı almak için en önemli unsurlardan biri de gelir belgesidir. Peki; gelir belgesiz kredi kartı alınabilir mi, gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar hangileri?

Ödemelerini taksitlendirmek ya da alım gücünü artırmak isteyen vatandaşların sıkça başvuru yaptığı çözümlerden biri olan kredi kartlarını alabilmek için belli başlı şartlar gözetilmektedir. Vatandaşların kredi kartı başvuruları onaylansa bile, bazı bankalar vatandaşların gelir belgeleri ile banka şubelerine müracaat etmelerini istemektedir. Vatandaşların yaptığı kredi kartı başvurularının değerlendirmeye alınması ve olumlu sonuçlanması için en önemli unsurlardan biri olan gelir belgesi ise çalışmayan ya da serbest çalışan kişilerde bulunmamaktadır. Bu nedenle de gelir belgesi olmayan çok sayıda vatandaş gelir belgesiz nasıl kredi kartı alabileceklerini araştırmaktadır. Peki; gelir belgesiz kredi kartı alınabilir mi, gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar hangileri? Detaylar Gürses Gazetesi'nde...

Gelir Belgesiz Kredi Kartı Alınabilir Mi?

Pek çok banka, vatandaşların kredi kartı başvuruları esnasında gelir belgelerini talep etmektedir. Bu nedenle de gelir belgesine sahip olmayan vatandaşlar bu belge olmaksızın nasıl kredi kartı alabileceklerini araştırmaktadır. Gelir belgesiz kredi kartı alınabilmektedir. Ancak gelir belgesine sahip olmayan vatandaşların kredi kartı başvurularının olumlu sonuçlanabilmesi için kredi notları ve banka geçmişleri dikkate alınmaktadır. İyi bir kredi geçmişine, yüksek bir kredi notuna ve temiz bir adli sicil kaydına sahip olan vatandaşlara bankalar kredi kartı verebilmektedir.

Hangi Bankalar Gelir Belgesiz Kredi Verir?

Gelir belgesi olmaması durumunda kredi kartı vermeyen bankaların yanı sıra bu belgeyi gözetmeden kredi kartı veren bankalar da bulunmaktadır. Gelir miktarını ispatlayan belgeye sahip olmayan vatandaşların kredi kartı alabilecekleri bankalar şu şekildedir;

Enpara.com

QNB Finansbank'ın dijital bankacılık hizmetlerini yürüttüğü banka şirketi olan Enpara.com vatandaşlara kredi geçmişi, kredi notu ve adli sicil kaydı gibi yükümlülükleri yerine getiren vatandaşlara gelir belgesi gözetmeksizin kredi kartı vermektedir.

ING Bank

ING Bank kredi notu 1500 puanın üstünde olan kişiler için gelir belgesi olmadan kredi kartı verebiliyor. Bankanın talep ettiği şartları yerine getiren kişiler ING Bank'tan kredi kartı alabiliyor.

QNB Finansbank

Çok sayıda vatandaş tarafından kredi ve kredi kartı alımı noktasında tercih edilen QNB Finansbank, kredi kartı verirken gelir belgesi gözetmez ve vatandaşlara kolaylık sağlar. Kredi geçmişi temiz olan vatandaşlara kredi kartı veren bankanın en büyük şartlarından biri geçmişte kara listeye alınmamış olunması.