Findeks Puanı Düşük Olanların Dikkatine: Bu Adımları Uygularsanız 100 Bin TL'ye Kadar Kredi Çekebilirsiniz!

Findeks Puanı Düşük Olanların Dikkatine: Bu Adımları Uygularsanız 100 Bin TL'ye Kadar Kredi Çekebilirsiniz!

Nakde sıkışık olan ancak kredi notu düşük olduğu için bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarından hizmet alamayan vatandaşlar için Findeks puanı yükseltme yolları açıklandı. İşte kredi notunu yükseltmek isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren haber...

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketler sergilemesi, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlere ve hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Gıda sektörü başta olmak üzere temel ihtiyaçların da içerisinde yer aldığı birçok sektöre etki eden olumsuz ekonomik gelişmeler, hali hazırda geçim derdi içerisinde olan vatandaşların en temel gereksinimlerini bile karşılayamamalarına sebep oldu.

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerin gündelik hayatı direkt olarak ele aldığı şu günlerde nakit sıkışıklığını hiç değilse temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyeye kadar çözüme kavuşturmak isteyen vatandaşların büyük bir bölümü, bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarından hizmet almaya başladı. Ancak kredi notu düşük olduğu için talepleri reddedilen vatandaşlar, mevcut nakit problemlerinin giderek büyümesine şahitlik etmek durumunda kaldılar.

Bankacılık sektöründen gelen açıklamalara göre kredi notunu yükselterek, kısa süre içerisinde ihtiyaç kredisi kampanyalarından ve bankaların diğer finans hizmetlerinden yararlanmanın mümkün olduğu bilgisi kaydedildi. Konu ile ilgili atılması gereken adımlar, kamuoyu ile paylaşıldı.

Findeks Puanı Nedir?

Findeks puanı “kredi notu” olarak da bilinen, bankacılık sektöründen hizmet alan veya almak isteyen vatandaşların güvenilirliğini ölçmeye yarayan bir puan türüdür. Kredi notu yüksek olanlar bankaların her hizmetinden rahatlık ile yararlanabilirken, kredi notu düşük olan vatandaşlar nerede ise hiçbir finans hizmetinden yararlanamamaktadır.

Findeks Puanı Yükselir Mi?

findeks.png

Kredi notunun düşük olması, zamanında ödenmeyen borçlardan kaynaklanmaktadır. Bu neden ile Findeks puanın bir kere düşmüş olması daima o seviyede kalacağı anlamını taşımamaktadır.

Findeks Puanı Nasıl Yükseltilir?

Findeks puanının yükselmesi için atılması gereken ilk adım mevcut borçların mümkünse tamamının değilse de asgari ücretlerinin ödenmesidir. Ayrıca kredi alınmak istenen bankanın diğer ürünlerini kullanmak ve düzenli ödeme yapmak da kredi puanını yükselten adımların arasında yer almaktadır. Konuya ilişkin bilinmesi gereken son detay ise Findeks notunun sürekli sorgulanmaması ve sürekli olarak kredi ile kredi kartı başvurusunun yapılamaması gerekliliğidir.