EYT Federasyonu Başkanı Sert Çıktı: İktidarı Muhalefet Muhalefeti İktidar Yapma Gücü EYT'lilerde!

EYT Federasyonu Başkanı Sert Çıktı: İktidarı Muhalefet Muhalefeti İktidar Yapma Gücü EYT'lilerde!

Uzun bir süredir, milyonlarca vatandaş tarafından beklenen EYT çalışmalarına ilişkin henüz net bir gelişme yaşanmadı. Bunun üzerine sert açıklamalarda bulunan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, hükümete seslendi. İşte Başlan Özüpak'ın açıklaması.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve uzun yıllardır bir düzenleme çalışmasının yapılması beklenilen EYT meselesi, tekrar gündeme geldi. Ocak ayına girilmesi ile birlikte hükümete seslenmeye başlayan EYT mağdurları, “3600 ek gösterge çalışmalarından sonra ele alacağız” şeklinde açıklamalara konu olan düzenlemelere ilişkin taleplerini yineledi.

Geçtiğimiz günlerde çalışması tamamlanmış olan 3600 ek gösterge düzenlemeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirmelerine sunuldu. 2 gün önce düzenlenen kabine toplantısı sonrasında müjdeli haberi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan her memuru kapsayacak olan ek gösterge çalışmalarında artık sona gelindiğini ve meclis oylamasına sunulacağını açıkladı. Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra “EYT’ye sıra ne zaman gelecek?” sorusunun sorulmasına sebep oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, hükümeti sert bir dil ile uyardı.

EYT Federasyonu Başkanından Sert Açıklama!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve yıllardır bir adım atılmayan EYT çalışmaları, ilgili grupta yer alan vatandaşların canına tak etti. Mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik taleplerini her fırsatta dile getiren EYT’liler, düzenleme çalışmalarının ne zaman yapılacağını merak etmeye başladılar.

EYT konusu bir tarafta netlik kazanmamaya devam ederken EYT Federasyonu Başkanı Gönül Baran Özüpak, hükümete konuya ilişkin eleştirilerde bulundu. Teklifin iktidar tarafından meclise sunulması durumunda muhalefet partileri tarafından zaten onaylanmaya açık olduğunu dile getiren Özüpak, çalışmalara başlamak için neyin beklendiğini anlayamadıklarını ifade etti.

“Gerek Cevap EYT’lilerde!”

eyt.jpg

Açıklamalarına devam eden Özüpak, 5 milyon EYT’linin aileleri ile birlikte 15 milyonluk bir nüfusa tekabül ettiğini ve gerekirse iktidarı muhalefet, muhalefeti ise iktidar yapacak güçte olduklarını belirtti.

EYT Yasası Çıkacak Mı?

Sene başında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarından sonra EYT düzenlemelerine de sıra geleceğini ifade etmişti. Henüz tamamlanan ek gösterge çalışmalarından sonra EYT yasası için bir adım atılıp atılmayacağı gizemini koruyor.