Evini Değiştirmeyi Planlayanlara Devletten 400 Bin TL'lik Destek! Dönüşüm Kredisi 2022

Evini Değiştirmeyi Planlayanlara Devletten 400 Bin TL'lik Destek! Dönüşüm Kredisi 2022

Yeni dönemde güncel kampanyaları ile hizmetlerine devam eden kamu kurumlarından birisi olan Vakıfbank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın faiz indirimi desteği ile birlikte kentsel dönüşüm kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Vakıfbank, yeni dönemde geliştirmiş olduğu konut kredisi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın vermiş olduğu faiz indirimi desteği ile geliştirilen kentsel dönüşüm kredisinin ayrıntıları paylaşıldı.

Vakıfbank’tan Bakanlık Destekli Kentsel Dönüşüm Kredisi!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında Vakıfbank’a destek veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, evleri afetlerden ötürü zarar görmüş olan vatandaşlara faiz indirimli kredi hizmetinin verileceğini açıkladı.

Vakıfbank’ın bakanlık desteği ile geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisinin üst limiti 400 bin TL olarak belirlendi. Ancak ilgili konutun hisseli tapuya sahip olması durumunda söz konusu desteğin 2 milyon TL’ye kadar çıkabileceği bildirildi.

Vakıfbank’ın Kentsel Dönüşüm Kredisine Bakanlık Ne Kadar Faiz Desteği Verdi?

vakifbank-giyim-alisverisi-kampanyasi.jpg

Vakıfbank’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın vermiş olduğu faiz indirimi desteği ile geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisi hizmetinin ayrıntıları belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın söz konusu kredi hizmetine vermiş olduğu faiz indirimi destekleri şu şekilde açıklandı:

  • A sınıfı verimlilik faiz indirimi: %0,41
  • B sınıfı verimlilik faiz indirimi: %0,37
  • Standart faiz indirimi: %0,33

Yukarıda belirtilmiş olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği faiz indirimi desteklerinden sonra kentsel dönüşüm kredisinin güncel faiz oranları şu şekilde belirlendi:

  • A sınıfı verimlilik: %0,88
  • B sınıfı verimlilik: %0,92
  • Standart: %0,96

Vakıfbank’ın Bakanlık Destekli Kentsel Dönüşüm Kredisi’ne Nasıl Başvuru Yapılır?

Vakıfbank’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın vermiş olduğu faiz indirimi desteği ile geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisi hizmetinden yararlanarak evini değiştirmek veya yenilemek isteyen vatandaşların, kimlikleri ve söz konusu konutun tapusu ile birlikte banka şubelerine bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. Tapunun hisseli olması durumunda, diğer hak sahiplerinin de kimlik kartları ile birlikte bankaya gelmeleri gerekmektedir.