Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Büyük Destek: Devlet Destekli Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Büyük Destek: Devlet Destekli Ev Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet destekli ev kredisi nasıl alınır, hangi bankalardan alınır, kredi alma süreci, çeşitleri ve kredi alabilmek için taşınması gerekli olan şartları derlediğimiz bir yazı oluşturduk. Siz de bu konu hakkında bilgi almak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Devlet destekli ev kredisi başvurusu; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank şubelerine bizzat müracaat ederek gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda çağrı merkezleri üzerinden de devlet destekli ev kredisi alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Devlet Destekli Ev Kredisi Alma Süreci Nasıldır?

Devlet destekli ev kredisi almak için gerekli olan şartları sağlamanız durumunda, devlet destekli ev kredi hesabı açan bankalar üzerinden hesap açmanız gerekmektedir. Açılan bu hesaba 3 sene boyunca para yatıran bireyler, tanınan süre sonucunda paranın % 20’si kadar devlet desteğine sahip olacaktır. Alınan destekte üst sınır olarak 15 bin TL belirlenmiştir.

Devlet Destekli Ev Kredisi Çeşitleri Nelerdir?

konut-kredisi.jpg

Devlet destekli konut kredisi, ödeme modellerine göre şu şekilde ayrılmaktadır:

  • 3 – 4 yıl arasında düzenli şekilde ödeme yapılması halinde verilen destek oranı % 15 olarak alınacak en üst limitin hibe miktarı 13 bin TL,
  • 4 – 5 yıl arasında düzenli şekilde ödeme yapılması halinde verilen destek oranı % 18 olarak alınacak en üst limitin hibe miktarı 14 bin TL,
  • 5 – 6 yıl arasında düzenli şekilde ödeme yapılması halinde verilen destek oranı % 20 olarak alınacak en üst limitin hibe miktarı ise 15 bin TL olmaktadır.

Devlet Destekli Ev Kredisi Almak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Devlet destekli konut kredisi için taşınması gerekli olan şartlar şu şekilde verilmiştir:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • 18 yaşından büyük olmak,
  • 2015 senesinden önce herhangi bir konut sahibi olmamak,
  • Hesabın açılmasından itibaren en az 36 ay hesapta aylık ya da 3 aylık zaman dilimleri halinde düzenli bir şekilde birikim yapmak da şartlar arasında yer almaktadır.

Hesap açılmadan önce ev sahibi olunduysa en geç 6 ay içerisinde anlaşmalı bankalara müracaat ederek konut hesabının açılmaması durumunda, devlet destekli konut kredisinden yararlanamazsınız.