Ev Sahibi Olma Fırsatı: Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank Uygun Fiyatlı Konut Satışlarına Başladı!

Ev Sahibi Olma Fırsatı: Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank Uygun Fiyatlı Konut Satışlarına Başladı!

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası, ellerinde bulunan hacizli konutları, uygun fiyatlardan satışa sunduklarını açıkladı. İşte kamu bankalarının uygun fiyatlı konut satışlarına ilişkin ayrıntılar…

Bankalar, sundukları kredi hizmetlerinin yüksek tutarlarda olması veya düzenli bir geliri olmayan vatandaşların kredi hizmeti almak istemeleri durumunda, hizmetine karşılık olarak konut isteyebilmektelerdir. Teminat olarak alınan konutlar, ilgili borcun vade bitimine kadar banka bünyesinde kalır. Vade bitiminde ilgili kredi borcu kapandıysa konutların üzerindeki ipotekler kalkar ve konutlar sahiplerine iade edilirler. Ancak vade bitiminde borcun kapanmamış olması durumunda teminat olarak alınmış olan konutlara el konur ve sonuç olarak ilgili konutlar banka bünyesine dahil olmuş olurlar.

Bankaların, bünyelerine dahil ettikleri ipotekli konutları 3 yıl içerisinde ellerinden çıkarmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda yeni dönemde hacizli konut satışını başlayan bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası, farklı şehirlerde ve farklı özelliklerde konutları, emlak sektörünün oldukça altında fiyatlar karşılığında satışa çıkardıklarını duyurdular. İlgili konutlar için belirlenmiş olan teminat bedellerinin yatırılması ve ihale sürecinde satın alınmak istenen konut veya konutlara en yüksek teklifin verilmesi, gayrimenkulün sahibi olunması için yeterlidir.

Ziraat Bankası Satılık Konut Fiyatları 2022

Ziraat Bankası, şu an satışta olan konutların fiyatlarını ve özelliklerini duyurdu. Söz konusu detaylar şu şekilde açıklandı:

  • Antalya- Serik 3+1 126 metrekare konut: 700.000 TL
  • Kırıkkale- Merkez 3+1 110 metrekare konut: 345.000 TL

Vakıfbank Satılık Konut Fiyatları 2022

vakifbank-giyim-alisverisi-kampanyasi.jpg

Vakıfbank, şu an satışta olan konutların fiyatlarını ve özelliklerini duyurdu. Söz konusu detaylar şu şekilde açıklandı:

  • Uşak- Merkez 154 metrekare konut: 400.000 TL
  • Sivas- Gemerek 1113 metrekare müstakil ev: 145.000 TL

Halk Bankası Satılık Konut Fiyatları 2022

Halkbank, şu an satışta olan konutların fiyatlarını ve özelliklerini duyurdu. Söz konusu detaylar şu şekilde açıklandı:

  • Kocaeli- Körfez 78 metrekare konut: 311.000 TL
  • Ankara- Etimesgut 339 metrekare konut: 1.800.000 TL (teminat bedeli: 54.000 TL)