Ev Kuracak Olanlara Devletten Eşsiz Destek: Kira, Elektrik ve Doğalgaz Giderleri, O Kurum Tarafından Karşılanacak!

Ev Kuracak Olanlara Devletten Eşsiz Destek: Kira, Elektrik ve Doğalgaz Giderleri, O Kurum Tarafından Karşılanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev kuracak olan ancak bunun gerçekleşmesi için yeterli maddi durumu olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni dönemde 3 farklı sosyal yardım modeli başlığı altında ihtiyaç sahibi ailelere destek olacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kira Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kira giderlerini karşılayamayan dar gelirli ailelere kira yardımında bulunmaktadır. Söz konusu yardım başlığı altında hesaplara aktarılan tutarlar ise başvuru sahiplerinin oturdukları bölgelerde gözlenen ortalama konut fiyatlarına göre belirlenmektedir. Bakanlık, bu yardım modeli kapsamında ödeyeceği en düşük tutarı 715 TL, en yüksek tutarı ise 1.150 TL olarak belirlemiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Faturası Desteği 2022

aile-bakanligi-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlar için geliştirmiş olduğu bir diğer sosyal yardım modeli olarak hizmete sunulan elektrik tüketimi desteği, yalnızca ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayabilen vatandaşlar için geçerlidir. Bu yardım modeli kapsamında, aylık enerji tüketim miktarına göre farklılaşan tutarlarda nakit yardımı yapılmaktadır. Başvuru esnasında yalnızca kimlik kartı ibrazı isteyen bu yardım modeli kapsamında ulaştırılan yardım miktarları şu şekildedir:

  • 1- 2 kişilik ailelere (aylık tüketim 75 kWh): 103 TL
  • 3 kişilik ailelere (aylık tüketim 100 kWh): 137,33 TL
  • 4 kişilik ailelere (aylık tüketim 125 kWh): 171,67 TL
  • 5+ kişilik ailelere (aylık tüketim 150 kWh): 206 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğalgaz Faturası Desteği 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu sene itibari ile başvurulara açmış olduğu sosyal yardım modellerinden birisi olan doğalgaz faturası desteği, diğer desteklerde olduğu gibi yalnızca ihtiyaç sahibi aileleri kapsamaktadır. Bu kapsamda ilgili şartları sağlayan tüm ailelere 450- 1.150 TL aralığında fatura desteği verilmektedir. Hangi ailenin ne kadar yardım alacağı ise oturdukları bölgelerde gözlenen iklim şartlarına göre belirlenmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğalgaz faturası desteği yardım modeli, senede iki kere olmaz üzere PTT hesaplarına, ihtiyaç sahibinin adına yatırılmaktadır.