Esnafa Büyük Destek: KOSGEB 50 ile 75 Bin TL Arasında Desteği Açıkladı! Esnafa Faizsiz KOSGEB Kredisi Şartları Nelerdir?

Esnafa Büyük Destek: KOSGEB 50 ile 75 Bin TL Arasında Desteği Açıkladı! Esnafa Faizsiz KOSGEB Kredisi Şartları Nelerdir?

Esnaflara özel verilen KOSGEB kredisi devlet destekli krediler arasında bulunur. Esnaflar kendileri için hazırlanan bu özel krediye başvurabilir ve en uzun vade oranlarından yararlanabilirler. Siz de işletmenizi geliştirmek için KOSGEB kredisine başvurun.

KOSGEB esnaf kredisi veren önemli platformlardan biridir. KOSGEB’in bankalar aracılığı ile sunduğu bu krediden hiçbir faiz şartı olmadan yararlanılabilir. Gelir kaybı yaşamış olan tüm esnaflar KOSGEB’in sunduğu sıfır faizli krediye başvuru yapabilir. Kosgeb, korona virüsü dönemi öncesinde de esnaflar ve kobiler için uygun krediler düzenlemekte ve faizsiz bir şekilde onlara iletmekteydi.

Ancak korona virüsü pandemisi döneminde birçok esnaf büyük bir oranda zarar yaşamıştır. Faizsiz esnaf kredisinin başvuru şartları bu dönemde esnetilmiş ve kayıp yaşayan tüm esnafların başvuru yapmasına olanak tanınmıştır.

KOSGEB Kredisine Kim Başvuru Yapabilir?

KOSGEB kredisine başvuranlar gereken tüm şartları sağlayan kişilerdir. Esnaf kredisi için belirlenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • KOSGEB’e kaydolmak
  • Daha önce kredi ve hibe almamış olmak
  • %25 kayıp yaşamış olmak
  • Vergi borcunun olmaması
  • Çalışanları işten çıkarmamış olmak

KOSGEB’e başvuru yapabilen esnaflar için belirlenen şartlardır. Bu şartları sağlayan esnaflar KOSGEB kredisine başvuru yapabilir.

KOSGEB Kredisi Ne Kadar?

kosgeb-001.jpg

KOSGEB kredi miktarı 50 bin Türk lirası ile 75 bin Türk lirası arasında değişiklik gösterir. KOSGEB kredisinin ne kadar alınabileceği esnafın krediye başvurma sebebi göre de değişebilir. Esnaflar kredi başvurusu yaparken tüm evraklarını eksiksiz olarak başvuru anında sunmaları gerekir. Faizsiz esnaf kredisi bazı durumlarda 100 bin Türk lirasına kadar alınabilmektedir.

KOSGEB Kredisi Hangi Sektörlere Veriliyor?

KOSGEB kredisinin verildiği sektörlerin başında araştırma geliştirme alanı bulunmaktadır. ARGE birimleri faizsiz kosgeb desteğinden yararlanabilmektedir. Bu birimin yanı sıra imalat ve yazılım sektörleri de sıfır faizli kredi desteği alabilir. İmalat alanında çalışan her bir esnaf ile yazılım firmaları faizsiz esnaf kredisine başvuru yapabilir. KOSGEB’e kaydı olmayan kişiler bu kredi desteğinden yararlanamamaktadır. Ayrıca sektör dışındaki esnaflar ve daha önce bir kerelik de olsa bu krediyi almış olanlar da başvuru yapamaz.