Eşini Kaybetmiş Olan Kadınlara, Anne Babasını Kaybetmiş Olan Çocuklara 300 ve 500 TL Tutarında Karşılıksız Ödeme Yapılacak!

Eşini Kaybetmiş Olan Kadınlara, Anne Babasını Kaybetmiş Olan Çocuklara 300 ve 500 TL Tutarında Karşılıksız Ödeme Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni dönemde de eşini kaybetmiş olan kadınlar ile anne- babasını kaybetmiş olan öksüz ve yetimlere, düzenli olarak nakit hizmeti sunacağını açıkladı. İşte bakanlığın sosyal yardım modellerine ilişkin ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşini kaybetmiş olan ihtiyaç sahibi kadınlar ile annesini, babasını veya her iki ebeveynini birden kaybetmiş olan çocuklara karşılıksız nakit desteği vereceğini açıkladı. Söz konusu destek programları kapsamında yardım ücretlerinin her ay için hesaplanacağını ancak hesaplara iki ayda bir olacak şekilde aktarılacağını belirten bakanlık, ilgili detayları yayınladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Eşini Kaybetmiş Olan Kadınlara Destek!

aile-bakanligi-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni dönemde de karşılıksız nakit hizmeti vermeye devam ediyor. Bu kapsamda bakanlık tarafından geliştirilmiş sosyal yardım modellerinden birisi olarak başvurulara açılan “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Programı” hizmetinin ayrıntıları belli oldu.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre hane içerisinde sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan tüm eşini kaybetmiş olan kadınlara, 500 TL tutarında düzenli nakit ödeme yapılacağı bilgisi kaydedildi. Vefat eden eş ile resmi nikahlı olmak ise hizmet kapsamında belirlenmiş olan şartlardan biri olarak duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Öksüz ve Yetim Çocuklara Aylık Bağlayacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3294 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahibi oldukları kanıtlanan ve annesini, babasını veya her ikisini birden kaybetmiş olan çocuklara, 300 TL tutarında düzenli nakit ödeme yapacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Yardım Modellerine Nereden Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eşini kaybetmiş olan kadınlar ve öksüz- yetim çocuklar için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden yararlanmak isteyen vatandaşların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Sosyal Hizmet Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Her iki yardım modeli için de başvuru esnasında kimlik kartlarının ibraz edilmesi zorunludur.