Erken Emeklilik Formülleri Belli Oldu: Anneler, Askerlik Yapmış Olanlar ve Gazeteciler Erken Emekli Olabilecek!

Erken Emeklilik Formülleri Belli Oldu: Anneler, Askerlik Yapmış Olanlar ve Gazeteciler Erken Emekli Olabilecek!

Erken emekli olmanın yollarını arayan vatandaşlara, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan müjdeli haber geldi. Devlet kurumu, erken emekli olabilecek olan grupları ve ilgili grupların sağlamaları gereken şartları açıkladı...

Emekli olmak, zorlu bir çalışma hayatına sahip olan ve yaşlılık dönemini maddi anlamda garanti altına almak isteyen vatandaşların öncelikli planları arasında yer almaktadır. Bu planların gerçekleşmesi ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan sigortalı olma süresi, prim ödemesi ve yaş şartlarının sağlanması durumunda hayata geçmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu belirlemiş olduğu emekli olma şartlarını sağlayan tüm vatandaşlara, prim ödemeleri ve diğer faktörler çerçevesinde hesaplamış olduğu emekli maaşlarını alma hakkı tanır. Ancak emekli olma şartları bazı durumlarda esnetilebilmekte ve böylelikle de şartların esnetildiği gruplarda yer alan vatandaşların erken olabilmelerine imkân tanınabilmektedir. SGK tarafından belirlenmiş olan erken emeklilik gruplarında yer alan vatandaşların, gerekli belgeler ile kuruma başvurmaları erken emekliliğin devreye girmesi için yeterlidir.

Anneler Erken Emekli Olabilir!

Sosyal Güvenlik Kurumu, doğum yapmış olan kadınların erken emekli olabilmelerine ilişkin resmi açıklamayı yapmıştır. Yapılan açıklamaya göre sosyal güvencesi olmadan önce çocuk sahibi olan kadınların, borçlanma yöntemi ile prim ödemelerini toplu bir şekilde yatırmaları mümkün kılınmıştır. 3 çocuğa kadar borçlanmayı mümkün kılan Sosyal Güvenlik Kurumu, bu hizmeti sayesinde annelere 6 yıla kadar erken emekli olma hakkı tanımaktadır.

Askerlik Borçlanması ile 1 Yıl Erken Emekli Olmak Mümkün!

2019/08/01/2019-mayis-askerlik-yeri-sorgulama-e-devlet-giris-ile-992-askerlik-yeri-nasil-ogrenilir-155488835180697a6e.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu askerlik görevini yapmış olan vatandaşlara erken emekli olma hakkı tanımaktadır. Bu hak, askerlik görevi esnasında yatırılmayan prim ödemelerinin toplu olarak yatırılmasını sağlamaktadır. İlgili toplu ödemeyi yapan vatandaşların 1 yıla kadar erken emekli olabilmeleri mümkündür.

Yıpranma Payı ile Erken Emekli Olabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu bazı meslek gruplarında görev yapan vatandaşların, yıpranma payından ötürü erken emekli olabileceklerini bildirmiştir. Yapılan açıklamaya göre basın mensupları, gazeteciler, kolluk kuvvetleri, madenciler ve diğer ağır işlerde çalışan vatandaşlar, sigortalı olma sürelerine yıpranma payı eklenerek erken emekli olabilmektelerdir.