Emekli İkramiyelerinde Son Durum Ne? Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Emekli İkramiyelerinde Son Durum Ne? Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde milyonlarca emekli vatandaş, emekli ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmayacağına ilişkin meraklı bekleyişini sürdürüyor. Peki, ikramiyeler için son karar verildi mi? İşte bayram ikramiyelerine ilişkin ayrıntılar…

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerine bağlı olarak giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, emeklilerin bütçelerini direkt olarak etkiledi. İkramiye ödemeleri için geri sayımın yapıldığı şu günlerde ödeme tutarlarının zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu oldu.

Emekli Vatandaşlarda Zam Beklentisi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranları, ülkenin ekonomik durumunu resmen gözler önüne serdi. Yüzde 73,50 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranı, Türk Lirası’nın döviz kurları karşısında yaşadığı değer kaybı ile birleşince alım gücünün düşmesine ve nakde olan ihtiyaçların artmasına sebep oldu. Özellikle, ayın sonunu tek maaş ile getirmeye çalışan emekli vatandaşlar için büyük bir sorun haline gelen bu durum, emekli ikramiyelerine ilişkin zam beklentilerinin güçlenmesine yol açtı.

4 yılda yalnızca 100 TL zamlanan emekli ikramiyelerinin, bu yıl ki ekonomik şartlar çerçevesinde tekrar değerlendirilmesi gerektiğini savunan milyonlarca emekli, alım güçlerinin bir nebze de olsa yükselebilmesi için ikramiye tutarına zam yapılması gerektiğini belirtti.

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

2019/07/17/kurban-bayrami-ikramiyesi-ne-zaman-verilecek-2019-emeklilere-bayram-ikramiyesi-hangi-tarihte-odenecek-1562576131568.jpg

Karşılıksız ödemelere ihtiyaçları olan emekli vatandaşlar Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara geçeceğini sorgulamaya başladılar. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da birinci günü 9 Temmuz tarihine denk gelen Kurban Bayramı için ikramiye ödemelerinin en geç o tarihe kadar hesaplara aktarılacağı düşünülüyor.

İkramiye Tutarları Değişecek Mi?

2019 yılında 100 TL’lik zam alan emekli bayram ikramiyeleri, 3 yıldır 1100 TL olarak hesaplara aktarılıyor. Ramazan Bayramı öncesinde zam taleplerini ileten emekli vatandaşlar, hükümet yetkililerinin vermiş oldukları olumsuz cevaplar karşılığında hayal kırıklığı yaşamışlardı. Son açıklanan enflasyon oranından sonra da emekli ikramiyelerinin zamlanmasına yönelik taleplerini dile getiren emeklilerin, bu kez olumlu yanıt alıp almayacakları merak konusu oldu. Ancak henüz hükümet yetkililerinden emekli ikramiyelerine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.