Elektrik Faturaları ile Boğuşan Vatandaşlara Son Dakika Haberi: Bir Zam Daha Geliyor! Elektrik Zammı 2022

Elektrik Faturaları ile Boğuşan Vatandaşlara Son Dakika Haberi: Bir Zam Daha Geliyor! Elektrik Zammı 2022

Yeni yıla girilmesi ile birlikte zamlanan daha sonra da vatandaşın tepkisi sonucunda iki kere düzenlenen elektrik tüketim tutarlarına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Bir zammın daha geleceği söylentileri, gündeme bomba gibi düştü...

Geride bıraktığımız yılın eylül ayından itibaren yükselişe geçen dolar kuru, aralık ayına gelindiğinde 18 TL seviyesini görmüştü. Kura bağlı olarak euro 20 TL’ye, gram altın ise bin TL’ye yükselmişti. Tüm bu gelişmelerin ışığında zamlanan gündelik hayat hizmetleri ve hizmet ürünleri, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve geçim dertlerinin ortaya çıkmasına sebep olmuştu.

Ekonomi piyasalarında ve diğer alanlarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak zamlanan hizmetlerden birisi de elektrik tüketim tutarları oldu. Ocak ayının başlaması ile birlikte geliştirilen kademeli tarife hizmeti sonucunda nerede ise 3 katına çıkan elektrik faturaları, vatandaşların isyanı ile karşılaştı. Bunun üzerine içeriği iki kere düzenlenen tarife sistemi, hala vatandaşların bütçelerini aşmaya devam ederken, bugün itibari ile sıcak bir gelişme yaşandı. Kulislerden gelen haberlere göre maliyet ve tarife farkının giderek artmasından ötürü tüm abonelere yansıtılacak şekilde yeni bir zammın daha yapılacağı iddia edildi.

Elektrik Tüketimlerine Yeni Zam İddiası!

Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte hareketliliğini sürdüren ekonomi piyasaları, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlere ve hizmet ürünlerine yansımaya devam ediyor. Bu kapsamda tüm dünyanın büyük problemlerinden birisi olan enerji tüketim fiyatlarının artışı, ülkemizde de kendini hissettirmeye başladı.

Yeni yılın ilk dakikaları itibari ile zamlanan elektrik tüketim tutarları, vatandaşların fatura giderlerinin artmasına sebep oldu. Hali hazırda zamlı tarifelerden ödeme yapan vatandaşlara, bugün itibari ile bir kötü haber daha geldi. Kulislerden gelen haberlere göre maliyet ile tarife arasında ki farkın giderek büyümesinden ötürü başta meskenlere olmak üzere, diğer abonelere de yüksek oranlı zamların yansıtılacağı iddia edildi.

Maliyet ve Tarife Tutarları Açıklandı!

elektrik-zammi.jpg

Yapılan açıklamalara göre elektrik maliyetinin 2,41 TL, satışının ise 1,26 TL olduğu bilgisi verildi. Bu farkın günden güne daha da artmasının büyük mali problemlere sebep olmasından ötürü, elektrik zammının kaçınılmaz olduğu dile getirildi.

Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

Ortaya atılan elektrik zammı iddiasının, 1 Mayıs itibari ile netleşeceği iddia edilirken, yapılacak olan zam oranı hakkında net bir bilgi paylaşılmadı.