Ekonomist Selçuk Geçer'den Şok İddia: Merkez Bankası 25 Milyar Dolar Altın Sattı!

Ekonomist Selçuk Geçer'den Şok İddia: Merkez Bankası 25 Milyar Dolar Altın Sattı!

Hükümetin ekonomi piyasalarına yaptığı müdahaleleri ve piyasalara ilişkin verdiği kararları eleştiren Ekonomist Selçuk Geçer, gündeme bomba gibi düşen bir iddiada bulundu. İşte Geçer’in iddialarına ilişkin haberin ayrıntıları…

Ekonomi piyasalarına ilişkin yaptığı yorumlar ve analizler ile dikkat çeken isimlerden birisi olan Ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası’nda bulunan altın rezervine ilişkin şok bir açıklamada bulundu. Duyumları doğrultusunda Merkez Bankası’nın Londra’da altın satışı yaptığını iddia eden Ekonomist Geçer, konuya ilişkin tedirgin eden ifadeler kullandı.

“Umarım Yalandır!”

Hükümetin ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerine ilişkin aldığı kararlara ve attığı adımlara karşın eleştirilen bir dil kullanmak ile ünlenmiş olan uzman isimlerden Ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz haftalarda, herkesi tedirgin eden gizemli bir açıklamaya imza atmıştı. Aldığı bilgilere göre Merkez Bankası’nın ekonomi piyasalarına ilişkin bir operasyon içerisinde olduğunu iddia eden Ekonomist Geçer, bu haberi “umarım yalandır” gizemi ile paylaşmıştı.

Resmi Hesabından Ayrıntıları Paylaştı!

2021/06/02/486uhttps3a2f2fitkv-tmgrup-com-tr2f20212f062f022ftcmb-baskani-sahap-kavcioglundan-son-dakika-faiz-aciklamasi-1622634754364mw616.jpg

Ekonomist Selçuk Geçer’in Merkez Bankası’nın bir operasyon içinde olduğunu iddia etmesinin üzerinden çok zaman geçmeden, Geçer’den konuya ilişkin ayrıntılı bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamasını resmi Twitter hesabı aracılığı ile yapan Ekonomist Selçuk Geçer, şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası Londra’da 25 milyar dolar altın sattı diyorlar. Umarım yalandır!”

“Çok Kötü Sonuçlar Doğuracak!”

Merkez Bankası’nın Londra’da, altın rezervinden 25 milyar dolar altın sattığını duyduğunu iddia eden Ekonomist Selçuk Geçer, konuya ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam etti. Bu durumuna vahim bir durum olduğuna dikkat çeken Ekonomist Geçer, şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası’nın Londra’da bulunan rezervden 25 milyar dolarlık altın sattığı iddia edildi. Umarım gündeme gelen bu iddialar doğru değildir. Bankanın elinde kalan son rezervlerden de bu noktada bahsetmek gerekiyor. Merkez Bankası’nın altın rezervlerinde 13 Mayıs tarihinde 3,5 milyar değerinde bir düşüşün yaşandığı ve rezervin 11,5 milyar dolar seviyesine indiği açıklanmıştı. Eğer Londra’da altın satışı iddiası doğru ise, gelişmelerin devam etmesi durumunda çok kötü sonuçlar ortaya çıkacak!”