Ekonomist Alaattin Aktaş Açıkladı: Dolar 18 TL'yi Geçerse Erken Seçim Gelebilir!

Ekonomist Alaattin Aktaş Açıkladı: Dolar 18 TL'yi Geçerse Erken Seçim Gelebilir!

Son bir haftadır doların hızla yükselmesi, piyasaları karıştırdı. Piyasaların durumlarına yönelik yorumları ve ileri vadeli tahminleri ile bilinen Ekonomist Alaattin Aktaş, doların 18 TL’yi geçmesi durumunda ortaya çıkabilecek senaryoları açıkladı...

Ünlü Ekonomist Alaattin Aktaş, son günlerde yukarı yönlü hareketlerine hızla devam eden dolar kurunun ortaya çıkarabileceği senaryoları açıkladı.

Dolar Yeniden Rekor Seviyelere Doğru İlerliyor!

Merkez Bankası’nın 2021 yılının son çeyreğinde ekonomi piyasalarına faiz indirimi yöntemi ile 5 kere müdahale etmesi ve 21 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuş olan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararının devreye girmesi, döviz kurlarını ve altın fiyatlarını bir gece içerisinde sert bir şekilde geriletmişti. Ancak ocak ayına girilmesi ile birlikte tekrar dalgalı hareketler sergilemeye başlayan ekonomi piyasaları, FED yetkililerin yapmış oldukları şahin tonlu açıklamalar ve 24 Şubat tarihi itibari ile resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşından sonra yukarı yönlü hareketlerine başladılar.

Geçtiğimiz haftalarda FED yetkililer tarafından açıklanan son faiz artırımı kararından sonra hızla yükselmeye başlayan dolar kuru, diğer kurları ve altın fiyatlarını da etkiledi. Geçen aralık ayında 18 TL ile rekor kıran dolar, bugün 16 TL sınırına dayanmış durumda.

Ünlü Ekonomist Olası Senaryoyu Açıkladı!

alaattin-aktas.jpg

Dolar kurunun hızlı yükselişine bağlı olarak piyasaların tekrar alt üst olması, ekonomistlerin güncel yorumlarını yayınlamasına sebep oldu. Piyasaya ilişkin yaptığı tahminler ve güncel yorumlar ile adından söz ettiren isimlerden birisi olan Ekonomist Alaattin Aktaş da yeni tespitlerini açıkladı.

Ünlü Ekonomist Alaattin Aktaş, doların hızla yükselmesine bağlı olarak güncellediği yorumlarında, 18 TL seviyesinin geçilmesine yönelik olası senaryoları açıkladı. Aktaş, 18 TL seviyesinin geçilmesi durumunda maliyeti ne olur ise olsun dış kaynak bulunması gerektiğini ve seçimin bu şekilde zamanında yapılabileceğini ifade etti.

Ekonomistten “Erken Seçim” İması!

Dolar kuruna ilişkin yorumlar yapmaya devam eden Ekonomist Alaattin Aktaş, 18 TL’yi geçen bir dolar kuruna dış kaynak bulunamaması durumunda, seçime kalan bir yıllık sürenin iyi şeyler doğurmayacağını ifade ederek seçimin mecburen öne alınabileceğini iddia etti.