Düğün Hazırlığında Olanlar Dikkat: Evlenmek İstiyorum Ama Param Yok Diyene Devlet Desteği 2022

Düğün Hazırlığında Olanlar Dikkat: Evlenmek İstiyorum Ama Param Yok Diyene Devlet Desteği 2022

Evlilik desteği ve çeyiz hesabı ile ilgili tüm bilgileri yazımızda derledik. Sizler de gerekli adımları takip ederek bu imkanlardan faydalanabilirsiniz.

Evlenmek istiyorum ama param yok diyene devlet desteği son yıllarda oldukça fazla merak edilen ve hakkında oldukça fazla araştırma yapılan önemli bir konudur. Evlenme desteği adı ile de bilinen bu destek türü ile birlikte devlet, evlenmek isteyip evliliğin maddi yükünün altından kalkamayan kişilere bu hizmeti sunmaktadır. Bu sayede kişiler mutlu bir yuva kurmak için gerekli olan parayı devlet desteği ile almakta ve mutlu mesut bir evlilik yaşamaktadırlar.

Çeyiz parası adı ile de bilinen bu destek ile birlikte kişiler evlenecekleri zaman devlet tarafından kişilerin yapmış olduğu birikimin belirli bir miktarı kadar para kişilere hibe edilmektedir. Bu para düğün ve evlilik masrafları gibi işler için kullanılabilir. Bu sayede de kişilerin daha hayatlarının başında ağır yüklerin altına girmesi önlenmiş olur.

Çeyiz Hesabı Nedir?

evlilik-destegi.jpg

Çeyiz hesabı en genel tanımı ile evlenecek çiftlere destek olmak için 2016 yılında başlayan hesap türüdür. Bu hesap sayesinde kişiler kolaylık ile istedikleri evliliği yaparken gerekli maddi desteği de devletten almış olurlar. Son derece dikkatli şekilde yapılacak olan araştırmaların ardından evlenme desteği almak için kişilerin öncelikle bir çeyiz hesabına ihtiyaçları olduğu görülür. Devlet tarafından belirlenen bankalardan birine açtırılacak olan çeyiz hesabı ile birlikte kişiler en az 3 sene düzenli olarak bu hesaba yatırım yapmalıdırlar. 3 sene düzenli yatırım yapan kişilerin hesaplarına devlet tarafından yapılan yatırımın yüzde 20’si ile yüzde 25’i arasında bir miktar para da hesaplarına yatırılmaktadır. Yani devlet yapılan yatırımın belirli bir oranını kişilere hibe etmekte ve para vermektedir. Kişiler bu parayı düğün harcamalarında kullanabilir. Bu sayede de yükleri hafifler.

Çeyiz Hesabı Açma Şartları Nelerdir?

Çeyiz hesabı açma şartları genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Hesap açtırmayı planlayan kişinin Türk vatandaşı olması gereklidir.
  • Yurtiçi mevduat ya da katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırması gereklidir.
  • Kişinin evlilik tarihinden önceki en az 3 senedir düzenli yatırım yapıyor olması gereklidir.
  • 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapması gereklidir

Belirtilen şartları sağlayan herkes evlenme desteği imkanlarından faydalanabilir.