Doğum Yapan Kadınların Dikkatine: Hem SGK'dan Hem De Bakanlıktan Nakit Ödeme Alacaksınız!

Doğum Yapan Kadınların Dikkatine: Hem SGK'dan Hem De Bakanlıktan Nakit Ödeme Alacaksınız!

Kamu kurumlarından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu, doğum yapmış olan kadınlara, ilgili şartları sağlamaları durumunda binlerce TL’lik geri ödemesiz nakit yardımının yapılacağını duyurdu.

Yeni dönemde toplum yararına hizmet vermeye devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yalnızca doğum yapmış olan kadınları ilgilendiren nakit hizmetlerinin ayrıntılarını paylaştı. Söz konusu hizmetler kapsamında, ilgili şartları sağlayan kadınlara farklı tutarlarda nakit ödemelerin yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Doğum Yapan Kadınlara Prim İadesi Hizmeti!

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalı çalışma hayatına doğum yaptığı için ara vermek durumunda kalmış olan kadınlara, nakit ödeme hizmeti sunacağını açıkladı. Kurum tarafından yapılan resmi açıklamaya göre en az asgari düzeyde aylık kazancı olan kadınlara, doğum yaptıktan sonra 12 bin 454 TL tutarında prim iadesinin nakit olarak yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Canlı Doğum Yardımı!

bakanlik-coklu-dogum-yardimi-2022.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da doğum yapmış kadınlara nakit hizmeti sunacağını açıklayan kamu kurumlarından birisi oldu. Söz konusu nakit hizmeti kapsamında 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum gerçekleştirmiş olan kadınlara, doğum sayılarına göre tek seferliğine ödenecek olan tutarlar şu şekilde belirlendi:

  • Birinci doğuma: 300 TL
  • İkinci doğuma: 400 TL
  • Üçüncü doğuma: 600 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Çoklu Doğum Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğum yapmış olan kadınlar için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden birisi de “Çoklu Doğum Yardımı” başlığı altında duyuruldu. Bakanlık, ilgili hizmeti kapsamında 0- 2 yaş aralığında çocuklara sahip olan ve doğumunu çoklu doğum olarak gerçekleştirmiş olan kadınlara nakit hizmet sunacağını açıkladı. Çocukların beslenme ve bakım masraflarının karşılanması amacı ile geliştirilen bu yardım modelinden, yalnızca ihtiyaç sahibi ailelerin yararlanabilecekleri bilgisi kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliştirmiş olduğu Çoklu Doğum Yardımı modeli kapsamında ailelere her ay için hesaplanan ancak iki ayda bir hesaplara geçen 215 TL’lik nakit desteğinin verileceğini bildirdi.