Devletten Maaş Alan Kız Çocuklarına Çağrı: 24 Aylık Maaşınızı Peşin Olarak Alabileceksiniz!

Devletten Maaş Alan Kız Çocuklarına Çağrı: 24 Aylık Maaşınızı Peşin Olarak Alabileceksiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu devletten yetim aylığı alan kız çocuklarına, evlilik hazırlıkları esnasında nakit desteği vereceğini açıkladı. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çeyiz desteğine ilişkin ayrıntılar…

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketler sergilemesi, evlilik masraflarını da iyiden iyiye arttırdı. Hayatlarını birleştirme yolunda olan çiftler, ilgili masrafları karşılamak adına destek arayışı içerisine girdiler. Bu noktada devreye giren Sosyal Güvenlik Kurumu, hali hazırda devletten maaş ödemesi alan kadın bireylerin bazı şartlar çerçevesinde çeyiz desteği alabileceklerini duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili destek hizmetinin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Yetimlere Çeyiz Desteği!

2020/02/12/sgk-emeklillik-staj-212b4954.jpg

Geliştirdiği hizmetler ve ödediği nakit yardımlar sayesinde ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde yetim aylığı alan vatandaşlara evlilik hazırlıkları konusunda nakit desteği vereceğini açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen ve “çeyiz desteği”, “çeyiz parası”, “çeyiz yardımı” isimleri ile alınan hizmetin ayrıntıları belli oldu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre annesini, babasını veya her iki ebeveynini birden kaybettiği için yetim aylığı almaya hak kazanmış olan vatandaşlara, 12- 24 maaş tutarına kadar çeyiz desteğinin verileceği bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Çeyiz Desteğine Kimler Başvuru Yapabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu geliştirmiş olduğu çeyiz parası hizmetine ilişkin bazı şartlar yayınladı. Buna göre kurum tarafından sunulan çeyiz parası hizmetine başvuru yapılabilmesi için sağlanması gereken başvuru şartları, şu şekilde sıralandı:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Annesini, babasını veya her ikisini birden kaybettiği için yetim aylığı almaya hak kazanan vatandaşların, ilgili hakka 2008 yılından sonra kavuşmuş olması
  • Kadın olmak
  • İlk evliliğini gerçekleştirmiş olmak
  • Evliliğin resmi olarak gerçekleşmiş olması
  • Sigortalı olarak istihdam edilmemiş olmak

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Çeyiz Desteğine Nereden ve Nasıl Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan çeyiz parası hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların, bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir.