Devlet Yardımları Bitmiyor! Elektrik ve Doğalgaz Faturalarınız O Kurum Tarafından Karşılanacak!

Devlet Yardımları Bitmiyor! Elektrik ve Doğalgaz Faturalarınız O Kurum Tarafından Karşılanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde artan enerji fiyatlarına karşın vatandaşın yanında yer aldı. Birçok farklı başlık altında karşılıksız ödeme hizmetinden bulunan bakanlık, bu kez de fatura yardımı yapacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, fatura yardımında bulunacağını açıkladı.

Bakanlıktan Elektrik Tüketimi Desteği!

Yeni dönemde yukarı yönlü hareketler sergilemeye devam eden ekonomi piyasaları, her sektörde olduğu gibi enerji sektöründe de fahiş fiyatların gözlenmesine sebep oldu. Sene başında kademeli tarife sistemini getirerek vatandaşların daha düşük tutarlarda ödeme yapmalarını sağlamak isteyen devlet, artan fatura tutarları karşılığında tepkiler ile karşılaştı. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların bütçelerini derinden etkileyen bu durum, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik faturası desteğinin araştırılmasını sağladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde artan elektrik faturası tutarlarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahiplerine, şu tutarlarda ödeme yapacağını bildirdi:

  • 1-2 kişilik ailelere: 103 TL
  • 3 kişilik ailelere: 137,33 TL
  • 4 kişilik ailelere: 171,67 TL
  • 5 kişilik ailelere: 206 TL

Bakanlıktan Doğalgaz Faturası Desteği!

elektrik-faturasi-destegi-gursesgzt.png

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir süredir kömür yardımı olarak yaptığı ısınma yardımına bu dönem itibari ile bir yenisini daha ekledi. Bakanlığın geçtiğimiz senenin sonunda üzerinde çalışmaya başlamış olduğu doğalgaz faturası desteği, mart ayı itibari ile hesaplata geçmeye başladı. Sene içerisinde iki kere hesaplara yatırılacak olan doğalgaz faturası desteğinin tutarları 450 TL ile 1.150 TL aralığında belirlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlar için geliştirmiş olduğu doğalgaz faturası desteğinin hangi tutarlarda hesaplara aktarılacağının, başvuru sahibinin ikamet ettiği bölgede gözlenen iklim koşullarına göre belirleneceği bilgisi kaydedildi.

Bakanlığın Fatura Desteklerine Nereden ve Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmete sunulan doğalgaz faturası ve elektrik tüketimi desteği hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların, e- devlet aracılığı ile başvuru yapmaları mümkündür. Ayrıca Sosyal Hizmet Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de yardım başvurusunda bulunulabilmektedir.