Devlet Kurumu Duyurdu: Günlük 183 TL'ye Ev Sahibi Yapan Konut Finansmanı Hizmeti Başvurulara Açıldı!

Devlet Kurumu Duyurdu: Günlük 183 TL'ye Ev Sahibi Yapan Konut Finansmanı Hizmeti Başvurulara Açıldı!

Hem ikinci el hem de sıfır konutların çeşitli faktörler çerçevesinde hızla yükselmesi, ev sahibi olmak için birikim yapan vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. Bu noktada devreye Vakıf Katılım Bankası girdi. İşte detaylar...

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının oklarını yukarı yöne çevirmesi sunulan her hizmette olduğu gibi konut hizmetlerinde de fahiş fiyatların gözlenmesine sebep oldu. Yeni dönem içerisinde mevcut satış fiyatlarına indirim yapılmasını bekleyen vatandaşlar, Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile hareketliliğini korumaya devam eden ekonomi piyasaları karşısında bir hayal kırıklığı daha yaşadı.

2022 yılı içerisinde ev sahibi olmak için belirli bir miktarda birikime sahip olan ancak artan ev fiyatları karşısında birikimleri yeterli olmayan vatandaşlar, bankaların kredi hizmetlerine yönelmeye başladılar. Bu noktada devreye giren Vakıf Katılım Bankası, konut finansmanı hizmeti aracılığı ile vatandaşların ev sahibi olma yolunda kurmuş oldukları hayallere destek olacağını bildirdi.

Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı Kampanyası 2022

2022/04/15/vakif-katilim.jpg

Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından birisi olan Vakıf Katılım Bankası, yeni dönemde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara konut finansmanı hizmeti sunacağını açıkladı. Banka, ilgili hizmetinin ayrıntılarını paylaştı.

Vakıf Katılım Bankası tarafından geliştirilmiş olan konut finansmanı hizmetinin azami vade sayısı 120 ay, aylık ortalama kar payı oranı yüzde 1,54 olarak belirlendi. Banka, bu veriler ışığında çekilecek olan 300 bin TL’lik kredinin aylık geri ödemesini 5.498,60 TL olarak hesapladı.

Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı Hizmeti Başvuru Evrakları

Vakıf Katılım Bankası tarafından sunulan konut finansmanı hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların bankaya ibraz etmek zorunda oldukları başvuru evrakları şu şekilde belirlendi:

  • Kredi başvuru formu
  • Gelir belgesi
  • Nüfus cüzdanı
  • Konut tapusunun fotokopisi
  • Müşterinin üzerine kayıtlı olan faturalardan biri
  • Finansman karşılığında kefil istenmesi durumunda kefilin kimliği

Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı Başvurusu 2022

Vakıf Katılım Bankası tarafından sunulan konut finansmanı hizmetine, banka şubeleri aracılığı ile başvuru yapılmaktadır.