Devlet Birçok Kalemde İhtiyaç Sahiplerine Para Desteği Veriyor: PTT Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet Birçok Kalemde İhtiyaç Sahiplerine Para Desteği Veriyor: PTT Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT tarafından yapılan başvurunun hangi kanallar aracılığı ile yapılabileceği hakkında bir yazı aşağıda mevcuttur. Bu yazıdan yardım alarak PTT yardım başvurusunu rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

PTT yardım parasına başvuru her aileden bir kişi tarafından yapılabilmektedir. PTT yardım parası başvurusu devlet tarafından kabul edilen vatandaşlara PTT aracılığı ile ödeme yapılmaktadır. PTT tarafından bireylere yapılan ödemeler arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Evde bakım
  • Emzirme
  • Engelli maaşı
  • Yaşlılık aylığı

Maddi yetersizliği çeşitli kurumlar tarafından açığa çıkarılan bireyler, engelliler, yaşlılar ve gazi yakınları PTT tarafından verilen destekten yararlanabilmektedir. Başvurular başvuru yapıldıktan bir hafta sonra çıkmaktadır. Başvuru sonucunu öğrenmek isteyen bireyler PTT şubelerinden, T.C kimlik numaralarını kullanarak ya da çağrı merkezinden başvuru sonuçlarını öğrenebilmektedir. Aşağıda başvuru yapılabilecek alanların açıklamaları bulunmaktadır.

T.C ile PTT Yardım Parası Sorgusu

T.C ile yardım parasına başvurma ya da sorgu işlemleri için bireyler internetten yararlanabilmektedir. İlk olarak ana sayfa açılmalı ve e devlete girilmelidir. Ardından ilgili boşluğa T.C kimlik numaraları ve şifreleri yazılarak doğrulama işlemi tamamlanmalıdır. Sorgulama alanında kişinin isminin olması şu hallerde anlaşılabilmektedir:

  • İsme yatan ödemeler listelenebilir.
  • Aynı sayfada PTT aracılığı ile tamamlanan ödemeler görüntülenir.

Sorgulama sırasında T.C kimlik numarası ile PTT şubesine ya da kaymakamlığa giden bireyler de yardım parası alıp alamayacaklarını öğrenebilmektedir. Ödemeler yalnızca başvurusu onaylanan kişinin isim ve soy ismine açılan kartlara yapılmaktadır.

Telefonla PTT Yardım Parası Sorgulama

2021/01/25/ptt-alimlari-ptt-personel-alimi-2021-basvuru-formu-doldur-h1611039563-991fa7.jpg

Telefon ile yardım parası sorgulama işlemi bireylerin sık tercih ettiği bir yöntemdir. PTT yardım parası başvurusu için telefon kullanmak isteyen bireyler PTT çağrı merkezine bağlanarak arama yapabilmektedir.

Kısa bir kimlik kontrol aşamasından sonra PTT çağrı görevlisi bireylere sonuçlarının ne olduğunu söyleyecektir.

İnternetten PTT Yardım Parası Sorgulama

Online olarak yardım parası sorgulama için genellikle e devlet uygulaması tercih edilmektedir. Sosyal Devlet anlayışı ile sunulan bu hizmet maddi ya da manevi açıdan son derece önemlidir. Sorgu işlemi bireylerin kimlik kontrolünden sonra yapılabilmektedir.

PTT Tarafından Verilen Sosyal Yardımlar

PTT'den alınan yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gönderilmektedir. PTT yardım parası başvurusu yapan kişiler şu başlıklar altında olabilmektedir:

  • Afet ya da acil durum yardımı
  • Sosyal konut projesi
  • Engelli
  • Vefa projesi
  • Şehit yakını