Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dar Gelirli Ailelere Müjdesini Verdi: Biri 15 Milyon TL Tutarında İki Yeni Destek Paketi Geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dar Gelirli Ailelere Müjdesini Verdi: Biri 15 Milyon TL Tutarında İki Yeni Destek Paketi Geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen son kabine toplantısı sonrasında dar gelirli aileler için iki destek paketinin daha geliştirildiğini müjdeledi. İşte Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile dar gelirli ailelere ulaştırılan milyonlarca liralık destek paketlerine ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve ekonomik anlamda dezavantajlı olarak değerlendirilebilecek gruplar içerisinde yer alan vatandaşların, gündelik hayat şartlarına karşın mağdur olmamaları adına iki yeni destek paketinin daha geliştirildiği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Düzenlenen son kabine toplantısından sonra alınan güncel kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli aileleri kapsayacak olan iki yeni destek paketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre bir ekonomi destek paketinin hemen, diğerinin ise eylül ayı itibari ile devreye gireceği bilgisi kamuoyu ile paylaşılmış oldu.

Kabine Toplantısından Dar Gelirli Ailelere Müjdeli Haber!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenmiş olan son kabine toplantısından sonra kabinede görüşülen konu başlıklarını ve alınan yeni kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorlu ekonomik şartlara karşın dezavantajlı gruplarda değerlendirilebilecek olan düzeyde olan dar gelirli vatandaşları sevindiren iki yeni gelişmeye dikkat çekti. Hem ailelerin bütçelerine hem de dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim hayatlarına ilişkin geliştirilmiş olan yeni destek paketlerinin ayrıntıları paylaşıldı.

15 Milyon TL’lik Destek!

2021/04/23/recep-tayyip-erdogan-8-696x412.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni destek paketi açıklamalarından ilkine göre Türk Aile Desteği başlığı altında, dar gelirli ailelere 15 milyon TL’lik yardım bütçesi ayrıldığı bilgisi kaydedildi. Ekonomik anlamda dezavantajlı olarak değerlendirilen ancak henüz devletin sosyal yardım modellerinden yararlanmayan vatandaşları kapsayan bu yeni pakete göre vatandaşlara nakdi yardımların yapılacağı öğrenildi.

Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına Eğitim Desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dar gelirli ailelere müjdelediği ikinci destek paketinin içeriğinin ise ilgili grupta yer alan vatandaşların çocuklarını kapsadığı bilgisi kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir yıl içerisinde devletin yarım hizmetlerinden yararlanan vatandaşların, herhangi bir başvuruya ihtiyaç duyulmadan MEB’e bağlı anaokulu ve anasınıfı bünyelerine çocuklarını kaydettirebileceklerini müjdeledi.