Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Resmen Açıkladı: Faizsiz Kredi Desteği ve Kira Yardımı Yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Resmen Açıkladı: Faizsiz Kredi Desteği ve Kira Yardımı Yapılacak!

Daha önce de Vakıfbank ile iş birliği yaparak afet bölgesinde bulunan evlerde oturan kiracılara ve ev sahiplerine faiz indirimi desteği veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni kararını Resmi Gazete’de yayınladı.

Kendi bünyesinde geliştirdiği projeler ve sunduğu hizmetler sayesinde özellikle riskli bölgelerde ikamet eden vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yeni bir karara imza atarak ilgili kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Geride bıraktığımız haftalar içerisinde kamu bankalarından olan Vakıfbank’ destek olan ve “6306 sayılı kanun gereğince riskli yapıdır” ibaresine sahip olan konutlarda oturan kiracılara ve hak sahiplerine sunulan kentsel dönüşüm kredisi hizmetine faiz indirimi uygulanmasını sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bugün itibari ile yeni bir karara daha imza attığını açıkladı.

Kanun İsmi ve Kapsamı Değiştirildi!

Daha önce “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar” ismi ile Resmi Gazete’de yayınlanmış olan kanun, 3 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete ile birlikte farklı bir isim ile duyuruldu. “6306 Sayılı Kanun Kapsamındaki Yapıları Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar” ismi ile duyurularak kapsamı genişletildi.

Faiz İndirimi ve Kira Desteği Verilecek!

e-devlet-kira-yardimi.webp

Kanun kapsamında yapılan düzenleme ile birlikte 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında hak sahipleri ve kiracılar ile yapılacak olan anlaşmalara yardım edilmesine, enkaz bedelinin ödenmesine, bankalardan kullanacak oldukları kredilere faiz indirimi desteğinin verilmesine karar verildi.

“Kira yardımı yapılması ve/veya faiz desteği verilmesi” başlılık düzenleme ile birlikte, yeni projenin uygulanacağı alan için yapılan anlaşma gereğince adreslerinden tahliye edilen hak sahiplerine kira yardımı yapılacak ve kullanacakları banka kredilerine faiz desteği sağlanacak.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Hizmette!

Vakıfbank, bu karardan önce hazırlanmış olan yüzde 0,88 faiz oranlı, bakanlık faiz indirimi destekli kentsel dönüşüm kredisi için başvuruları kabul etmeye devam ediyor.