Bu ödemeden kimsenin haberi yok! SGK 2.054 TL ödeme yapıyor: Hakkı olanlar bile bilmiyor

Bu ödemeden kimsenin haberi yok! SGK 2.054 TL ödeme yapıyor: Hakkı olanlar bile bilmiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), farklı alanlarda hak sahiplerine nakdi ve ayni yardımların yanı sıra istihdam projeleriyle de önemli çalışmalara imza atan bir kamu kurumu olarak bilinir. Son yayınladığı duyuruyla dikkatleri üzerine çeken SGK, belirli şartlar dahilinde milyonlarca kişiye cenaze ödeneği hizmeti sunduğunu duyurdu. Kamu kurumu, bu nakdi hizmete ilişkin ayrıntıları da açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çeşitli hizmetleri ve yardım ödemeleriyle milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen önemli bir kamu kurumudur. Emeklilik ve sigortalılık hizmetleri, istihdam projeleri ve cenaze ödeneği gibi yardımlarla toplumun sosyal güvenliğine katkıda bulunmaktadır. SGK, yakınlarını kaybeden hak sahipleri için de yeni dönem ödeme hizmetleriyle ilgili duyuruda bulundu.

CENAZE ÖDENEĞİ KİMLER ALABİLİR?

ödeme

Cenaze ödeneği, SGK'nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanan tarife üzerinden finanse ettiği yardım modellerinden biridir. Belirli şartları sağlayan tüm ihtiyaç sahiplerine, yakınlarını kaybetmeleri durumunda cenaze yardımı sağlanır. Bu yardımdan geçmişe dönük olarak da yararlanmak mümkündür. İlgili şartları yerine getiren vatandaşlar, yakınlarının vefatından sonraki ilk 5 yıl içinde SGK'ya başvurarak cenaze ödeneği talebinde bulunabilirler.

Cenaze ödeneği, vefat eden sigortalının eşine, eşi yoksa çocuklarına, çocukları yoksa anne ve babasına, onlar da yoksa kardeşlerine ödenir. 3 bin 600 günlük malullük, yaşlılık ve ölüm primi bildirilmiş olan sigortalının vefatı durumunda, ilgili hak sahipleri cenaze ödeneğinden yararlanabilirler.

CENAZE ÖDENEĞİ NE KADAR?

ödeme

Cenaze ödeneği tutarı her yıl bir önceki yıl için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TÜFE değişim oranına göre güncellenir. Bu yıl için SGK tarafından açıklanan cenaze yardımı tutarı 2 bin 54 Lira'dır. Hak sahiplerinin SGK'ya cenaze ilanında bulunması yeterli olup, ek olarak dilekçe yazmalarına gerek yoktur. Cenaze ödeneğini almak için SGK'ya başvuran vatandaşlar, bu yardımdan haklarına uygun şekilde faydalanabilmektedirler.