Bitcoin ve Ethereum yükselişte! Fed’in faiz kararı öncesi kriptolarda toparlanma başladı!

Bitcoin ve Ethereum yükselişte! Fed’in faiz kararı öncesi kriptolarda toparlanma başladı!

Kripto para piyasası, tıpkı küresel geleneksel finans piyasalarında olduğu gibi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına odaklanmış durumda. Piyasada Fed’in kararı beklenirken yaşanan hareketlilikte Bitcoin (BTC) yeniden yukarı yönlü fiyata geçti...

ABD Merkez Bankası (Fed), 2022 yılı itibariyle parasal sıkılaştırma adımları atmaya başladı. Küresel enflasyondaki artış ile birlikte ABD’de enflasyonun 41 yıllık zirvesine ulaşması, Fed’i enflasyona karşı mücadele etmek üzere harekete geçirdi. Uzun bir aranın ardından yeniden faiz artışlarına başvuran Fed, Mart ayındaki Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından bu yana faizde artış uyguluyor. Fed’in aldığı faiz kararları küresel piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasasında da etkisini gösteriyor. Fed bugün akşam 21.00 itibariyle Temmuz ayı faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi Bitcoin’de (BTC) yukarı yönlü hareketlilik var.

KRİPTOLAR HAFTA ORTASINDA YÜKSELDİ

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Fed’in faiz kararları ile aşağı yönlü harekete geçen riskli varlıklarda olduğu gibi değer kayıpları ile karşılaştı. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Haziran ayında 17 bin dolar bandına kadar gerileyen BTC, geçtiğimiz hafta elde ettiği toparlanmaları yeni hafta başında bir miktar sildi. Volatil hareketler ortaya koyan Bitcoin, hafta ortasına gelirken yeniden yükseliş grafikleri çizmeye başladı. Bitcoin son 24 saatte %1’e yakın değer kazandı ve 21 bin 220 dolar seviyesinde dengelendi. Bitcoin’deki hafif toparlanma, piyasa geneline ve altcoinlere de yansıdı.

BİTCOİN VE ETHEREUM’DA TOPARLANMA

btc-eth.webp

Bitcoin’de görülen hafif değer artışlarına parelel şekilde hareket eden Ethereum (ETH) da son 24 saatte gelen değer artışlarıyla 1.455 dolar seviyesine tırmandı. Piyasanın en büyük 2 varlığında görülen değer artışları altcoinler genelinde de görülünce, 27 Temmuz Çarşamba günü piyasa açılışıyla birlikte Coinglass verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri de 1 trilyon dolar bölgesinden 1,02 trilyon dolar seviyesine tırmandı. Son 24 saatlik süreçte piyasalarda yaklaşık 150 milyon dolarlık long ve short pozisyon da tasfiye oldu.

EN FAZLA DEĞER ARTIŞI YAŞAYAN ALTCOINLER

Kripto piyasası haftaya düşüşle başlamış olsa da hafta ortasında, Fed’in faiz kararını açıklamasından önce yükselişler kaydedildi. Gelen yükselişlerle birlikte, piyasa değeri ile en büyük 100 kripto para birimi arasında Ethereum Classic (ETC), Quant (QNT), Lido DAO (LDO), Moreno (XMR) ve Internet Computer (ICP) varlıkları, son 24 saatte en fazla değer artışı yaşayan varlıklar oldu.