Bir Ay Sonra Maaşa Bağlanmak İsteyen İşsizlere, Kamu Kurumundan Dev Hizmet: Çalışmasanız Dahi 10 Ay Boyunca 3972 TL Ödenecek!

Bir Ay Sonra Maaşa Bağlanmak İsteyen İşsizlere, Kamu Kurumundan Dev Hizmet: Çalışmasanız Dahi 10 Ay Boyunca 3972 TL Ödenecek!

Türkiye İş Kurumu, işten çıkarılmış olan vatandaşlara 3 bin 972 TL’ye varan işsizlik maaşı ödemesi yapacağını duyurdu. İşte İŞKUR’un işsizlik maaşı hizmetine ilişkin ayrıntılar…

Yeni dönemde de toplum yararına projeler geliştirmeye devam eden Türkiye İş Kurumu, artan işsizlik oranı karşısında nakde sıkışıklığı giderek büyüyen vatandaşlara işsizlik maaşı ödemesinin yapılacağını bildirdi.

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Nedir?

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan işsizlik maaşı hizmeti, kendi isteği ile işinden ayrılmamış olan vatandaşlara sunulmaktadır. Ancak burada göz ardı edilmemesi gereken en önemli nokta, ilgili işsiz vatandaşın bir yüz kızartıcı sebepten ötürü işten çıkarılmış olmaması gerekliliğidir.

Türkiye İş Kurumu, geliştirmiş olduğu ve aktif olarak hizmete sunmuş olduğu işsizlik maaşı hizmetinin güncel tutarlarını, sene başında açıklanmış olan 2021 enflasyon oranları ve asgari ücret zammı sonrasında yeniden hesaplamıştır. Buna göre kurumun ilgili hizmeti için belirlemiş olduğu başvuru şartlarını yerine getiren vatandaşlara ödenecek olan işsizlik maaşı tutarları, şu şekilde açıklanmıştır:

  • İşten çıkarılmadan önce ki 4 ay asgari ücret alanlara: 1.986,41 TL
  • İşten çıkarılmadan önce ki 4 ay 7 bin 500 TL tutarında ücret alanlara: 2.977,23 TL
  • İşten çıkarılmadan önce ki 4 ay 10 bin 500 TL tutarında ücret alanlara: 3.972,82 TL

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Hizmetinden Kimler Faydalanabilir?

2020/12/21/4000-4500-tl-maasla-kpss-sartsiz-sinavsiz-onlarca-sehre-personel-alimi-basvuru-sartlari-iskur-kurum-disi-kamu-isci-alimi-1608466532484cb28f.jpg

Türkiye İş Kurumu tarafından hizmete sunulan işsizlik maaşı ödemelerinden faydalanabilmek için kurum tarafından belirlenmiş olan bazı şartların sağlanması gerekmektedir. İŞKUR işsizlik maaşı başvuru şartlarını şu şekilde sıralamıştır:

  • İşten kendi isteği dışında çıkarılmış olmak
  • Son 4 aylık sigorta primlerinin ödenmiş olması
  • Son 3 yılda en az 600 günlük sigortalı olma süresine ve prim ödemesine sahip olmak
  • İşten çıkarıldıktan sonra en geç bir ay içerisinde İŞKUR’a müracaat etmiş olmak

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Ödemesi Ne Kadar Süreliğine Yapılır?

Türkiye İş Kurumu işsizlik maaşı ödeme sürelerini şu şekilde bildirmiştir:

  • 600 günlük sigortalılık süresine: 180 gün
  • 900 günlük sigortalılık süresine: 240 gün
  • 1080 günlük sigortalılık süresine: 300 gün