BDDK dün açıkladı, o ödemeler yüzde 20 arttı! Kredi kartı asgari tutar ödemelerinde büyük artış! Vatandaş kara kara düşünüyor..

BDDK dün açıkladı, o ödemeler yüzde 20 arttı! Kredi kartı asgari tutar ödemelerinde büyük artış! Vatandaş kara kara düşünüyor..

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni ekonomik modeli duyurusunun ardından SPK ve BDDK tarafından açıklamalar geldi, o ödemeler yüzde 20 arttı! Kredi kartı asgari tutar ödemelerinde büyük artış! Vatandaş kara kara düşünüyor..

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni ekonomik modeli duyurusunun ardından SPK ve BDDK tarafından açıklamalar geldi, o ödemeler yüzde 20 arttı! Kredi kartı asgari tutar ödemelerinde büyük artış yaşandı. Dün yapılan açıklama sonrasında kredi kartı işlemlerinde dönem ve asgari tutar borç ödemelerde ki oranda artışa gidildi.

Gelire endeksli tahvil duyurusunun ardından üst üste gelen açıklamalar sonrasında banka ve kredi işlemlerinde yeni adımlar atıldı. Buna göre ise ilk gelen bilgiler doğrultusunda 100 bin TL ve üstü kredi çekimlerinde ki vade sınırı 12 aya indirildi. Kredi kartlarında minimum ödeme tutarı olarak bilinen asgari ödemeler için 25 bin TL ve üstü limitli hesaplarda ki oran yüzde 20'den yüzde 40'a çıktı.

BDDK'DAN YENİ KREDİ VE KREDİ KARTI ATILIMLARI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olarak bilinen BDDK yaptığı açıklama ile birlikte kredi ve kredi kartı için yeni dönemi resmen başlattı. 15 Haziran'da başlayacak olan gelire endeksli tahvil ile birlikte BDDK'nın yeni kararlarında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar yeni bankacılık adımlarını araştırmaya başladı. Buna göre kredi çekmeyi düşünen kişiler yapılan vade sınırı ve kredi kartında ki asgari tutar ödeme oranlarının artması ile birlikte kara kara düşünmeye başladı. BDDK tarafından duyurulan yeni adımlara ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor, okumaya devam edin!

KREDİ KARTLARINDA YENİ ASGARİ TUTAR DÖNEMİ

Açıklanan yeni kararlar vatandaş da endişeye yol açtı. Kredi kartlarında başlatılan yeni dönem ile birlikte kart limiti 25 bin TL ve üzerinde olan vatandaşlar için minimum ödeme (asgari tutar) yüzde 20'den yüzde 40'a yükseltildi.

BDDK tarafından gelen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi.

"Limiti yirmi beş bin Türk Lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi; limiti yirmi beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirlenmesine karar verilmiştir."

  • 20 bin TL ve altı kredi kartı limitine sahip olan müşteriler dönem borçlarının yüzde yirmisi üzerinden,
  • 25 bin TL ve üzerinde kredi kartına sahip olan müşteriler ise dönem borçlarının yüzde kırkı üzerinden asgari ödeme tutarlarının çıkmasına karar verildi.