BDDK açıkladı, vatandaş çözümü kart limitini düşürmede buldu! Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? 2022 anında hızlı çözüm..

BDDK açıkladı, vatandaş çözümü kart limitini düşürmede buldu! Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? 2022 anında hızlı çözüm..

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 9 Haziran Perşembe günü akşamı yayınlanan karar sonrasında kredi kartlarında asgari ödeme tutarları arttırıldı. Vatandaş çözümü kredi kartı limitini düşürmede buldu. Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

2022 kredi kartı limiti nasıl düşürülür? günün ilk saatlerinde hızlı bir şekilde araştırılmaya başlandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 9 Haziran Perşembe günü akşamı yayınlanan karar sonrasında kredi kartlarında asgari ödeme tutarları arttırıldı. Vatandaş çözümü kredi kartı limitini düşürmede buldu.

BDDK tarafından yapılan yeni kararlar sonrasında kredi kartı limiti 25 bin TL üzerinde olan müşteriler için minimum ödeme (asgari tutar) yüzde 40'a yükseltildi. 25 bin TL'lik bir kredi kartı limitine sahip olan vatandaş öncesinde minimum ödeme tutarı yüzde 20 (5 bin TL) ödeme yaparken yeni mevzuat sonrasında yüzde 40 (10 bin TL) ödeme yapması gerekecek. Kredi kartı borcunu ödeyememesi durumunda her gün faiz işlenirken 90 günlük bir gecikmede ise yasal takip süreci başlıyor. Gelen bu kararlar sonrasında ise vatandaşlar kredi kartı limit düşürme işleminin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR? (2022 EN HIZLI ÇÖZÜM)

Kredi kartı limit azaltma işlemi yapmak isteyen vatandaşlar mobil uygulamada bu konu ile ilgili herhangi bir kategori bulamazken detayları arama motorunda araştırarak bulmayı deniyor. Farklı bankalarda kredi kartı olan müşteriler son yapılan açıklamalar dahilinde ise aylık gelirinden fazla olan kart limitlerini düşürmek için adımları araştırmaya başladı.

Harcamalarını kısmak ve bütçelerine göre hareket alanı yaratmak isteyen vatandaşlar kredi kartı limitlerini nasıl düşüreceklerine dair araştırmalar yapmaya başladı. Kredi kartı limitini düşürmek için kullanılan en yaygın yöntemlerinden birisi ilgili bankanın müşteri hizmetlerine bağlanmaktır.

Kart limiti düşürme işlemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bu hususları dikkate alarak işlemlerinizi uygulamanız önerilir. Kart limitinizi düşürmek adına birden fazla seçenek bulunsa da bunlardan en hızlı çözüm müşteri hizmetleri ile iletişime geçmektir.

Kartı kullandığınız ilgili bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartınızın limitini düşürmek istediğinizi iletebilir ve hızlı bir şekilde bu işlemlerin gerçekleştirilmesini salayabilirsiniz.

Kart limitinizi düşürmek adına mobil bankacılık, telefon bankacılığı gibi işlemleri kullanmanız önerilir. Birçok bankanın kredi kartı alanında limit azaltma yer almazken bu gibi süreçlerde ise müşteri hizmetleri ile bire bir görüşme gerçekleştirmek sizlere vakit kazandıracak.