Bayramda Fast yapılır mı? Bayramda Fast işlem limitleri, ücretleri

Bayramda Fast yapılır mı? Bayramda Fast işlem limitleri, ücretleri

Ramazan bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar fast işlemlerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini araştırmaktadırlar. Bayramda Fast yapılır mı? Bayramda Fast işlem limitleri, ücretleri

Ramazan bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar fast işlemlerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini araştırmaktadırlar. Ramazan bayramının Türkiye'de 2 Mayıs itibari ile başlayıp 4 Mayıs'da bitmesi ile birlikte yaşanılacak resmi tatil günlerinde fast işlemlerinin yapılıp yapılmayacağı merak ediyor. Fast işlemleri bayramda gerçekleştirilebilecek mi, fast işlem limitleri ve ücretleri gursesgazetesi.com adresinde yer alıyor.

BAYRAMDA FAST İŞLEMLERİ DEVAM EDECEK Mİ?

Ramazan Bayramı'nın tatil olması ile birlikte vatandaşlar fast işlemlerinin gerçekleştirilip gerçekleştiremeyeceğini araştırmaktadır.

Ramazan bayramında fast işlemleri her zaman olduğu gibi devam edecek. Fast işlem limiti 2000 TL ve bankadan bankaya göre ise kesintiler yapılmaktadır.

Fast İşlemi ile haftasonları da bankalar arası para transferi mümkün hale geldi. Fast ücreti ise bankalara göre değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 1 TL civarındadır. Ramazan bayramında da Fast işlemleri kaldığı yerden devam edecek.

BAYRAMDA EFT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Bayram boyunca bankalar resmi tatilde olacağı için internetten veya cep şubeleri üzerinden EFT işlemi gerçekleştirilemeyecek. Verilen EFT talimatı 5 Mayıs’da mesainin başlamasının ardından talimat emri verilen hesaba aktarılacak.

Havale işlemi ise aynı bankalar arasında gerçekleştirilen işlem olduğu için istediğiniz gün ve saatte gerçekleştirilebilecek.

FAST NEDİR

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi, Merkez Bankası tarafından yeni işletime alınan anlık ödeme sistemidir. FAST'ta ödemeler 7/24 ve anında karşı hesaba geçer ve ödemenin tarafları, bankaları tarafından ödemenin durumu hakkında anında bilgilendirilir.