Bankaları Üzen, Vatandaşı Sevindiren Haber Geldi: Kredi Çekenlere 1580 TL İade Edilecek!

Bankaları Üzen, Vatandaşı Sevindiren Haber Geldi: Kredi Çekenlere 1580 TL İade Edilecek!

Bankaların ihtiyaç kredisi hizmetleri karşılığında sözleşmede zorunlu tuttukları hayat sigortasına ilişkin yeni bir güncelleme geldi. Bir vatandaşın itirazı, ödenen ücretleri iade ettirdi. İşte bankaların zorunlu tuttukları hayat sigortası ödemeleri...

2021 yılının son çeyreğinde yukarı yönlü hareketleri hızlanan ve aralık ayının ikinci haftasına gelindiğinde rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ve altın fiyatları, kendi yükselişleri ile birlikte gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlerin ve diğer hizmet ürünlerinin de fahiş fiyatlardan satışa sunulmasına sebep oldu.

Geride bıraktığımız yıldan bu zamana kadar hem döviz kurlarında gözlenen artışa hem de yeni dönem ile birlikte resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşına bağlı olarak zamlanan gündelik hayat ürünleri, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine sebep oldu. Alım gücü düşen vatandaşların nakde olan ihtiyaçları da arttı. Geçimlerini sağlamak ve bu esnada da temel ihtiyaçlarını karşılamak adına arayış içerisinde olan vatandaşlar, bankaların ihtiyaç kredisi hizmetlerine olan talepleri arttırdı.

Kredi hizmetleri sıklaşan bankalar, kredi sözleşmesi içerisinde hayat sigortası yapılmasını ve buna bağlı olarak da vatandaşın cebinden ek masrafların çıkmasına yol açtılar. Bu durumu fark eden ve binlerce kişi içerisinde itiraz eden tek kişi olan bir tüketici, milyonları yakından ilgilendiren bir kararın verilmesini sağladı.

Bankaları Yıkan Haber!

Bankaların kredi hizmetleri karşılığında imzalattıkları sözleşmelerde hayat sigortasının da yer alması, bir vatandaşın dikkatini çekti. 100 bin TL’lik kredi çekmek isteyen ancak hayat sigortası yaptırmayı reddettiği için başvurusu olumlu sonuçlanmayan bu neden ile de mecburen sigorta ödemesi yapmayı kabul eden bir tüketici, soluğu mahkemede aldı.

Tüketici mahkemesine sözleşmede yer alan zorunlu hayat sigortası ile ilgili şikâyette bulunan tüketici, bankaları yıkan tüketicilerin ise yüzünü güldüren kararın alınmasını sağladı.

Mahkeme Tüketiciyi Haklı Gördü!

mahkeme.jpg

Sözleşmede yer alan zorunlu hayat sigortasına itiraz eden tüketici, mahkeme tarafından haklı görüldü. Açıkça beyan edilmeyen sigorta ürününe karşın tüketicinin yanında yer alan mahkeme, 1.580 TL’lik para iadesinde hüküm kıldı.

Yasa Haline Gelir Mi?

Tüketici mahkemesinin hayat sigortası zorunluluğuna karşı verdiği bu karar, sigorta zorunluluğunun kalkmasına yönelik bir yasa tasarısı için beklentinin oluşmasını sağladı.