Bakanlıktan Çiftçilere Büyük Destek: Dekar Başına 100 TL Hibe Ödemesi Yapılacak!

Bakanlıktan Çiftçilere Büyük Destek: Dekar Başına 100 TL Hibe Ödemesi Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ilgili şartları sağlayan çiftçilere üç farklı kategori altında hibe ödemesinin yapılacağını bildirdi. İşte bakanlığın hibe ödemelerine ilişkin haberin ayrıntıları…

Bir süredir döviz kurlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte iyiden iyiye hız kazandı. Piyasalarda gözlenen bu olumsuz gelişmeler sonucunda pahalılaşan gündelik hayat şartları ise devlet kurumlarını harekete geçirdi. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre dışa bağımlılığın azaltılması ve buna bağlı olarak da ülke sınırları içerisinde ki üretimin arttırılması amacı ile çiftçilere karşılıksız ödemelerin yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlemiş olan hibe desteği paketlerine, 18 yaşından büyük olan ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydı bulunan her çiftçinin direkt olarak müracaat edebileceği bilgisi kaydedildi.

Mazot ve Gübre Hibesi 2022

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilerin faaliyetlerine hız kazandırmak ve maddi anlamda yüklerini hafifletmek amacı ile 20- 68 TL aralığında mazot ve gübre hibesinin yapılacağını bildirdi.

Organik Tarım Hibesi 2022

organik-tarim.png

Yeni dönemde organik tarım faaliyetleri sürdüren çiftçilere de destek olacağını bildiren Tarım ve Orman Bakanlığı, söz konusu hibe destek paketi kapsamında dekar başına 10 TL ile 100 TL arasında nakit ödemelerin yapılacağını duyurdu.

Toprak Analizi Hibesi 2022

Hangi arazide hangi ürünün en iyi verim ile yetiştirilebileceğinin tespit edilebilmesi amacı ile toprak analizi yapılmaktadır. Normal zamanlarda bu analiz, tarım arazisinin sahibi olan ya da ilgili arazi sınırları içerisinde üretim yapan çiftçiler tarafından karşılanmaktadır. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı yeni dönemde tarımsal faaliyetlere hız kazandırabilmek ve bu doğrultuda da çiftçilerin yükünü hafifletebilmek amacı ile toprak analizi desteği sunacağını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın toprak analizi desteği başlığı altında sunacağı desteği, 50 dekar başına hesaplanacağı bildirdi. Bakanlık, 50 dekar başına 40 TL tutarında hibe desteği vereceğini ifade etti.