Bakanlık Resmen Duyurdu: 1611 TL Hesaplara Geçti!

Bakanlık Resmen Duyurdu: 1611 TL Hesaplara Geçti!

Yeni dönemde de hizmetlerine hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim ödemeleri kapsamında toplamda 237 milyon TL’lik SED ödemelerinin bayram öncesinde hesaplara geçtiğini duyurdu. İşte bakanlığın SED yardımları...

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşa, geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri aracılığı ile ulaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de üzerine ekleyerek sunmaya devam ettiği SED yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayram öncesinde açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kurumun SED yardımlarını hesaplara aktardığını açıkladı. Rekor bir ödemeye imza atıldığını ifade eden Bakan Yanık, yeni ay kapsamında toplamda 149 bin çocuğa ulaşıldığını ve 237 milyon TL’lik ödemenin hesaplara aktarıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED Ödemesi Nedir?

Geliştirdiği sosyal yardım modelleri ile milyonlarca vatandaşı nakdi anlamda destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması için de SED yardım modelini geliştirmiştir. Bu yardım modeli ihtiyaç sahipliği durumunun devam etmesine göre belirlenen zaman aralıkları boyunca vatandaşlara ulaştırılır. İhtiyaç sahipliği durumunun ortadan kalkması durumunda ise yardım kesilir ancak geçmiş yardım tutarlarına ilişkin geri bir ödeme talep edilmez.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni dönemde SED yardım modeli için belirlemiş olduğu güncel tutar, bin 611 TL olarak açıklanmıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın SED Hizmetine Kimler Başvuru Yapabilir?

sed.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masrafları için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden SED yardımına, hane içi kişi başına düşen aylık gelir tutarı güncel asgari ücretin 3’te 1’inden düşük olan her vatandaş yararlanabilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın SED Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın SED hizmetinden yararlanarak çocuğunun veya çocuklarının eğitim harcamaları için destek almak isteyen vatandaşların, Sosyal Hizmet Müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İlgili gelir testinin ve çocukların eğitimlerine ilişkin diğer evrakların beyan edilmesi zorunludur.