Ay Başında Gelen Faturaları, Ay Sonuna Kadar Dert Etmeye Son: Elektrik Faturaları Artık Devlet Tarafından Ödenecek!

Ay Başında Gelen Faturaları, Ay Sonuna Kadar Dert Etmeye Son: Elektrik Faturaları Artık Devlet Tarafından Ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalara ve ihtiyaç sahibi ailelere elektrik tüketim desteği vereceğini açıkladı. İşte bakanlığın elektrik faturası desteğine ilişkin ayrıntılar…

İhtiyaç sahiplerine yönelik geliştirmiş olduğu hizmetler ile dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem kronik hastalara hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik tüketim desteği vereceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Elektrik Faturasına Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan ve 2022 ile 3294 sayılı kanunlar kapsamında devletten düzenli olarak nakdi yardımlar alan ihtiyaç sahiplerine, elektrik tüketim desteği vereceğini açıkladı. Söz konusu yardımın üst sınırını 206 TL olarak belirleyen bakanlık, ilgili yardımdan kimin, hangi tutarda yararlanacağının belirlenmesi için aylık tüketim miktarlarının belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik tüketimine ve hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlemiş olduğu elektrik tüketim desteğinin güncel tutarları şu şekilde duyuruldu:

  • Aylık tüketimi 75 kWh olan 1-2 kişilik ailelere: 103 TL
  • Aylık tüketimi 100 kWh olan 3 kişilik ailelere: 137,33 TL
  • Aylık tüketimi 125 kWh olan 4 kişilik ailelere: 171,67 TL
  • Aylık tüketimi 150 kWh olan 5+ kişilik ailelere: 206 TL

Kronik Hastalara 200 TL’ye Kadar Fatura Desteği!

elektrik-faturasi-destek.jpeg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım yardımı almayan ancak kronik hastalıkları sebebi ile evde cihazlara bağlı olarak tedavi gören vatandaşlara hem fatura ödemelerinde hem de birikmiş borçlarını ödemeleri konusunda destek olacağını belirtti. Bakanlık, fatura yardımını 200 TL ile sınırlarken, toplu borç ödeme hizmet için bir üst sınır belirlememiş olduğunu ifade etti.

Bakanlığın Elektrik Tüketim Desteğine Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hem kronik hastalar hem de diğer ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için özel olarak geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden olan elektrik tüketim desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların, Sosyal Hizmet Müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Şahsen müracaat edecek durumda olmayan vatandaşlar ise şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile e-devlet sistemine giriş yaparak, online olarak elektrik tüketim desteği hizmetine başvuru yapabilmektedir.