Asgari ücretliye taşıt kredisi çıkar mı 2022?

Asgari ücretliye taşıt kredisi çıkar mı 2022?

Araç fiyatlarındaki önlenemez artış nedeniyle kredi çekerek araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar, asgari ücretliye taşıt kredisi çıkıp çıkmayacağını aratıyor. Peki; 2022 asgari ücretliye taşıt kredisi çıkar mı? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Artan enflasyon ve sürekli olarak yukarı ivmelenme gösteren döviz kuru nedeniyle sıfıra otomobil fiyatları 2021'in son çeyreği ve 2022'nin başından bu yana önlenemez bir şekilde artış gösteriyor. Bu sebeplerin yanı sıra artan vergi tutarları da otomobil fiyatlarındaki yükselişi büyük ölçüde destekliyor. Özellikle asgari ücretli vatandaşların sıfır otomobil alması adeta hayal olurken, artış gösteren ikinci el araç fiyatları nedeniyle vatandaşlar ikinci el otomobil almakta da oldukça büyük zorluklar yaşıyor. Bu durumların karşısında özellikle asgari ücretli vatandaşlar araç sahibi olabilmek için kredi kullanımına yöneliyor. Bankalar tarafından "taşıt kredisi" olarak hazırlanan kredi paketleri ile vatandaşların birikim yaparak zorluk çektiği otomobil alım işlemleri kolaylaştırılıyor.

Ancak asgari ücretli vatandaşlar ödeme güçlüğü, yüksek taksit tutarları ve büyük faizler nedeniyle kredi çekip, çekemeyeceklerini arama motorlarında sıklıkla aratıyor. Peki; asgari ücretliye taşıt kredisi çıkar mı, asgari ücretliye taşıt kredisi veren bankalar hangileri? Bu soruların cevabı ve daha fazlası haberin devamında Gürses Gazetesi'nde...

Asgari Ücretliye Taşıt Kredisi Çıkar Mı?

Asgari ücret ile maaş alan vatandaşların 2022 yılı için, almaları gereken maaş tutarı 4 bin 250 TL olarak belirlenmesi ile birlikte vatandaşlar kredi kullanımına daha kolay yönelmeye başladı. Bunun üzerine otomobil sahibi olmak üzere kredi kullanmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında asgari ücretliye kredi çıkıp çıkmayacağını sıkça araştırmaya başladı. Peki; asgari ücretliye taşıt kredisi 2022 yılında çıkar mı?

Asgari ücret ile maaş alan vatandaşların taşıt kredisi çekebilme ihtimalleri yalnızca maaşlarına bağlı olmuyor. Asgari ücret ile maaş alan vatandaşların kredi kullanma imkanları ayrıca vatandaşların geçmiş dönemdeki borç ödeme düzenleri ya da düzensizlikleri ve vatandaşların kredi notları göz önünde bulunduruluyor.

Bankaların kredi verirken vatandaşlardan talep ettikleri unsurların tamamının ya da bir kısmının karşılanması durumunda kredi çekme ihtimalleri yüksek oluyor. Bunun yanı sıra, bankaların talep ettiği unsurları karşılamayan ya da çok az bir kısmını karşılayabilen vatandaşların kredi kullanmaları ya da kredi limitlerinin yüksek olma ihtimali düşük oluyor.

Asgari Ücretliye Taşıt Kredisi Veren Bankalar?

Asgari ücretli vatandaşların taşıt kredisi kullanabilmeleri için en kolay kredi veren bankalar şu şekilde;

  • N Kolay Kredi (Aktif Bank)
  • Enpara.com
  • ING
  • CEPTETEB