Asgari Ücretliler İçin Sevindiren Gelişme: 2 Bin 125 TL'lik İkramiye Gündemde!

Asgari Ücretliler İçin Sevindiren Gelişme: 2 Bin 125 TL'lik İkramiye Gündemde!

Giderek zorlaşan ekonomik şartlara karşın mücadeleyi kaybetmek üzere olan asgari ücretlilere, ilaç gibi bir haber verildi. Yapılan açıklamalara göre Kurban Bayramı’nda asgari ücretlilere de ikramiye verilmesi için teklifin meclise sunulduğu bildirildi.

Son açıklanan enflasyon oranının yüzde 70 sınırına dayanması, vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve buna bağlı olarak da nakit ihtiyaçlarının artmasına sebep oldu. Bir süredir geçinmekte zorlanan ve temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan vatandaşlar, gelirlerini arttırmanın yollarını ararken, asgari ücretlileri sevindirecek olan yeni bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre Kurban Bayramı öncesinde yalnızca emekli vatandaşlara değil, ekonomi piyasalarına asgari düzeyden direnmeye çalışan vatandaşlara ikramiye verilmesine ilişkin teklifin meclise sunulduğu bildirildi.

İkramiye Teklifi Mecliste!

Günden güne etkisini daha çok hissettiren ekonomik olumsuzluklar, vatandaşların bütün birikimlerinin ve mevcut maaşlarının zamlar karşısında erimesine sebep oldu. Her an nakde ihtiyaç duyar hale gelen vatandaşlar, bu duruma karşı alternatif çözüm yöntemleri üretmeye çalışırlarken, asgari ücretlileri sevindirecek olan flaş bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen ve hala da etkinliğini koruyan habere göre Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, meclis komisyonuna bir teklif sundu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında meclise sunulan teklife göre Kurban Bayramı öncesinde asgari ücretlilere de ikramiye ödenmesi istendi.

İkramiye Teklifi Ne Kadar?

2019/07/17/kurban-bayrami-ikramiyesi-ne-zaman-verilecek-2019-emeklilere-bayram-ikramiyesi-hangi-tarihte-odenecek-1562576131568.jpg

Kulislerden gelen bilgilere göre Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un meclise sunduğu ikramiye teklifinin, mevcut asgari ücretin yarısını içerdiği bilgisi kaydedildi. Buna göre milletvekilinin teklifinin kabul edilmesi durumunda, Kurban Bayramı öncesinde her asgari ücretlinin hesabına 2 bin 125 TL ek ödeme yatırılacak.

Komisyondan Cevap Geldi Mi?

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un meclis komisyonuna sunmuş olduğu ikramiye teklifine henüz yanıt gelmedi. Ancak alınan bilgilere göre komisyonun teklife sıcak baktığı ve şu an değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi. İlerleyen günlerde netlik kazanacak olan bu durum, milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından merak içerisinde takip edilmeye devam ediyor.