Asgari ücretli en fazla ne kadar kredi çekebilir 2022?

Asgari ücretli en fazla ne kadar kredi çekebilir 2022?

Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli çalışan ekonomik şartlar nedeniyle kredi çekmek istiyor. Ancak asgari ücretliler en fazla ne kadar kredi çekebileceklerini merak ediyor. Peki; asgari ücretliler en fazla ne kadar kredi çekebilir?

Ülkemizde milyonlarca vatandaş gerek kamu gerekse özel sektörde asgari ücretli olarak çalışıyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ise enflasyon, dövizdeki yukarı doğru ivmelenme ve alım gücünün azalması nedeniyle en fazla ne kadar kredi çekebileceklerini merak ediyor. Asgari ücretli vatandaşlara verilen kredi miktarları değişiklik gösteriyor olsa da en çok kredi veren bankalar pek çok vatandaş tarafından bilinmiyor. Peki; asgari ücretli en fazla ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilir? Asgari ücretliye en fazla kredi veren bankalar hangileri? Detaylar haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

Asgari ücretli en fazla ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilir?

Asgari ücretle maaş alan kamu ve özel sektör çalışanları kredi çekmek istese de ne kadar kredi alabileceklerini bilmiyor. Bazı vatandaşlar ise ihtiyaç kredi başvurusu yaparak ya da limit sorgulaması yaparak kredi notlarını düşürmek istemiyor. Peki; asgari ücretliler en fazla ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilir?

Asgari ücretli vatandaşlar da her vatandaş gibi kredi çekebilir. Vatandaşların yapacakları kredi başvurularında;

  • 18 yaşından büyük olmak
  • İyi bir kredi notuna sahip olmak
  • Temiz bir adli sicil kaydına sahip olmak
  • Bankalarla iyi ve temiz bir geçmişe sahip olmak
  • Maaş bordrosu ya da gelir belgesine sahip olmak

gibi unsurların ne kadarını, hangi miktarda karşıladıkları bankalar tarafından dikkate alınıyor. Vatandaşların çekebilecekleri kredi miktarları da buna göre belirleniyor.

Asgari ücretle çalışan vatandaşların en fazla ne kadar kredi çekebilecekleri bu unsurlara bağlı olsa da, hane içindeki topla gelir de dikkate alınıyor. Kredi ödeme planı hesaplanırken vatandaşların aylık taksit ödeyebilme imkanları da bankalar için önem taşıyor. Bankalar; kredi verecekleri vatandaşların maaşlarının en fazla yarısı tutarındaki kredi başvurularını şartlar uygun görülürse onaylıyor.

Hangi bankalar asgari ücretliye en yüksek ihtiyaç kredisi veriyor?

Asgari ücretle maaş alan vatandaşların kredi başvurusu yaparken ilk seçenekleri genellikle devlet bankaları oluyor. Asgari ücretliye en yüksek kredi veren bankalar arasında da ilk sıralarda devlet bankaları bulunuyor. İşte asgari ücretliye en fazla kredi veren bankalar 2022;

  • Halkbank: 52.000 TL
  • QNB Finansbank: 52.000 TL
  • Ziraat Bankası: 50.000 TL
  • Vakıfbank: 50.000 TL
  • Türkiye İş Bankası: 48.000 TL

Belirtilen kredi tutarları ortalama hesaplamalar doğrultusunda elde edilen en yüksek sonuçlardır. Tutarlar, bankalar arasında değişiklik gösterebilir. Kredi başvurusu yapacak olanlar doğru sonuçları bankalarla iletişime geçerek öğrenebilirler.