Artık Kurban Bayramı'nda Da Et Yenilemeyecek! 2022 Kurbanlık Fiyatları Ağızları Açıkta Bıraktı!

Artık Kurban Bayramı'nda Da Et Yenilemeyecek! 2022 Kurbanlık Fiyatları Ağızları Açıkta Bıraktı!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde dini vazifelerini yerine getirmek için kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başlayan vatandaşlara, artan fiyatlar karşısında şaştı kaldı. İşte 2022 kurbanlık fiyatlarına ilişkin haberin ayrıntıları…

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarına dair açıklamalarda bulunan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, artan fiyatları gözler önüne serdi.

2022 Kurbanlık Fiyatları Açıklandı!

kurbanlik-fiyatlari-2022-belli-oldu-buyukbas-kucukbas-hayvanlarin-fiyatlari-cep-yakti-1280x720.jpg

Bu sene 9 Temmuz tarihinde kutlanmaya başlanacak olan Kurban Bayramı öncesi, hayvan pazarlarına dair araştırmalar hız kazandı. Vatandaşlar, dini vazifelerden olan kurban kesme sorumluluklarını yerine getirebilmek amacı ile kurbanlık fiyatlarını öğrenmeye çalışıyorlar.

Vatandaşların 2022 kurbanlık fiyatlarına ilişkin yürüttükleri araştırma çalışmalarına, Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan’dan net bir açıklama ile yanıt geldi. Başkan Erdal Doğan, bu sene satışa sunulacak olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, geçtiğimiz günlerde 2022 kurbanlık fiyatlarına ve et sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Başkan Doğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kurbanlık fiyatları, bölgemizde hayvancılık yaygın olmasına rağmen enflasyona ve artan maliyetlere bağlı olarak oldukça değişti. Geride bıraktığımız yıl içerisinde ilimizde kilosu 35 TL’den başlayan büyükbaş canlı hayvanlar, bu sene Kurban Bayramı öncesinde 60 TL’ye kadar ulaştı. Yine aynı şekilde geride bıraktığımız yıl içerisinde 800- 1.500 TL aralığından satışa sunulan küçükbaş hayvanlar, şu an 2.500- 4.000 TL’den satışta. Ayrıca 2021 yılında 15 bin TL’den satışa sunulan büyükbaş hayvanlar 20- 25 bin TL, ağırlığı 600 kilo olan canlı tosun ise ortalama olarak 40 bin TL fiyata sahip.”

“Samsun’da Hayvancılıktan Yana Sıkıntı Yok!”

Samsun bölgesinde yapılan hayvancılık faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Başkan Doğan, bu sene de Samsun ilinde kurbanlık konusunda bir sıkıntı gözlenmediğini ifade etti. Yapılan açıklamalara göre Samsun’da bu yıl yaklaşık olarak 20 bin adet küçükbaş, 25 bin adet büyükbaş kurbanlığın olduğu bilgisi kaydedildi.

“Damızlıklar Milli Servettir!”

Damızlık dişi hayvanlara milli servet gözü ile bakılması gerektiğini belirten Başkan Doğan, Kurban Bayramı’nda bu özelliğe sahip olan hayvanların kesilmemesine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.