Artan Ev Kiralarına Karşı Devlet Desteği Geldi: 960 TL Kira Yardımı Yapılacak! Hemen Başvurabilirsiniz!

Artan Ev Kiralarına Karşı Devlet Desteği Geldi: 960 TL Kira Yardımı Yapılacak! Hemen Başvurabilirsiniz!

2022 yılı içerisinde devlet tarafından kira yardımı verilmeye başlanmıştır. Devletin verdiği kira yardımından tüm ihtiyaç sahipleri yararlanabilmektedir. Başvurular yapıldıktan sonra memurlar tarafından başvurular incelenmekte ve destekler verilmekte...

Devletten kira yardımı almak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekir. Şartları sağlayan kişiler herhangi bir engele takılmadan kira yardımı alabilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da sunulan bu desteklerden yararlanabilmek için hak kazanmak gerekir. Muhtaç durumda olan, geçimini sağlayamayan tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları kira yardımı için başvuru yapabilmektedir. Pandemi sürecinde ayrıca esnaflara ve Kobilere de KOSGEB aracılığı ile kira yardımı yapılmıştır. Kira yardımı almak için başvuruların şahsen yapılması gerekir. Kira yardımı için 2022 yılında belirlenen tutar 960 Türk lirasıdır.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-devlet-kira-yardimi.webp

Kira yardımı başvurusu yapmak için kullanılan üç farklı platform bulunur. Bireyler hepsine erişmek için tek bir kaynak üzerinden başvurularını yapabilmektedir. Kira yardımı almak isteyenlerin öncelikle şartları yerine getirmesi gerekir. Çevrim içi kanallar aracılığı ile başvuru yapılabileceği gibi fiziksel dilekçe hazırlayarak da ilgili kanallara başvuru yapılabilmektedir.

Kira Yardımı Başvurusu Nereden Yapılır?

Kira yardımı başvurusu e devlet üzerinden yapılabilmektedir. Buradan seçilen yardım sekmesinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sistemine yönlendirme yapılır. Bu aşamada kişiler kira yardımı almak için kendi adlarına ya da tüzel kişilik için başvuru yapabilmektedir. E – devlet aracılığı ile ön başvuru kolayca yapılır. E – devlet sistemine girerken kimlik numarası kullanılması gerekir.

Kira Yardımı Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Kira yardımı alanlar bu yardıma ihtiyacı olan kişilerdir. Kira yardımı almak isteyenlerin birçoğunun tamamlaması gereken şartlar bulunur. Devletten aylık, destek ya da hibe gibi yardımlar alan kişiler kira yardımına da başvuru yapamamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olan vatandaşlar kira yardımı için başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapan kişi ya da kişilerin ayrıca sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmaması da istenen şartlar arasındadır.