Araç Sahiplerini Şok Üstüne Şok! 28 Mayıs Benzin ve Motorin Fiyatlarında Yeni Zamlı Tarife Uygulanıyor!

Araç Sahiplerini Şok Üstüne Şok! 28 Mayıs Benzin ve Motorin Fiyatlarında Yeni Zamlı Tarife Uygulanıyor!

Benzin fiyatlarında iki gece üst üste gelen zamlarla beraber araç sahiplerine kötü haber geldi! Fiyatı 25 liraya dayandı. İşte güncel akaryakıt, motorin fiyatları…

Milyonlarca araç sahibini üzen haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Dolar kurunda yaşanan artış sonrasında yapılan yeni zamlar ile beraber 28 Mayıs Cumartesi gününden itibaren akaryakıt almak isteyenler yüksek fiyatlarla karşılaşacak. Gece yarısında itibaren geçerli olan fiyat artışının adından indirim beklentisi artarak devam ediyor.

Motorin ve Benzin Fiyatlarına Yeni Bir Zam Daha Geldi!

Akaryakıt fiyatlarına iki gün üst üste gelen zamlar sonrasında araç sahipleri memnuniyetsizliklerini dile getiriyor. Sektörden edinilen bilgilere göre 28 Mayıs Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere litrede benzinin fiyatına 70 kuruş yeni bir zam geldi. Motorin fiyatına ise 97 kuruşluk zam uygulandı.

Geçtiğimiz gece benzine yapılan 1 lira 43 kuruşluk zam ve motorine gelen 1 lira 38 kuruşluk zam sonrasında hemen arkasından gelen yeni zamlar dikkat çekti. Bir önceki gün otogaz (LPG) fiyatlarına ise 36 kuruşluk zam gelmişti.

28 Mayıs Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar?

total-akaryakit-kampanyasi.jpg

Her gece gelen zamlar sonrasında vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını takip etmekte zorlanmaya devam ediyor. Yeni yapılan zam sonrasında benzinin litre fiyatı İstanbul’da ortalama 24,99 TL’ye, Ankara’da ise 25,10 TL’ye, İzmir’de ise 25,11 TL’ye yükseldi.

Motorine yapılan zamdan sonra ise İstanbul’da ortalama litre fiyatı 24,38 TL olurken, Ankara’da 24i49 TL ve İzmir’de ise 24,50 TL’ye yükseldi. Vatandaşlar ise gelen zamlar şikayetçi.

Akaryakıt Fiyatları Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?

Arka arkaya gelen zamlar sonrasında akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı araştırılmaya başladı. Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak akaryakıt fiyatları rafineler tarafından hesaplanıyor. Hesaplama sonrasında dağıtım firmalarında uygulanan fiyatlar, piyasa koşullarına göre şirket ve bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Kurun yükselmesi ve petrol fiyatları ile vergiler de fiyatların artmasında en büyük etken olarak değerlendirilmektedir.