Arabası olan herkesin dikkatine! 31 Mayıs'a kadar bunu yapmayan başını taşlara vuracak

Arabası olan herkesin dikkatine! 31 Mayıs'a kadar bunu yapmayan başını taşlara vuracak

Arabası olanları yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanırken 31 Mayıs tarihinin son olduğu duyuruldu. Sıfır ya da ikinci el araçların alımında binlerce vatandaşı ilgilendiren bu düzenlemeden yararlanmak isteyenler için gerekli başvuru ve detaylar haberimizde.

TÜVTÜRK internet sayfası üzerinde vatandaşlar bilgilendirilirken Yİ-ÜFE tutarlarında yüzde 90, idari para cezalarında yüzde 25 indirim uygulanacağı belirtildi. Araç sahiplerinin yapılandırma yapması için son 19 gün uyarısı geldi. 31 Aralık 2022 tarihinden önce tahakkuk eden MTV ile bu tarihten önce verilen trafik idari para cezaları, karayolu taşıma idari para cezası, geçişlerde ki ihlal ücreti 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılandırılma imkanı verildi.

PEŞİN ÖDEME KOLAYLIĞI

7440 sayılı kanun üzerinden yapılandırılan tutarların hepsinin ilk ödeme için son günün 3 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılması amaçlanırken yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayarak Yi-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutar üzerinden yüzde 90 indirim yapılacak. İdari para cezalarının aslında yüzde 25 indirim yapılırken başvuru sırasında taksitli ödeme seçilmesiyle yapılandırılan borçlar üzerinde hepsinin ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi durumunda katsayı hesaplanmayarak Yİ-ÜFE tutarında yüzde 90 oranında indirim uygulanır.

taşıt muayenesi

TAŞITLARIN FENNİ MUAYENESİ

Kanun kapsamında ödemesi yapılacak olan motorlu taşıtlar vergisi, trafik idari para cezası, geçiş ücreti ve idari para cezasıyla gecikme faizi, gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE tutarı ile katsayı tutarının en az yüzde 10 oranı ödenmesiyle kanun üzerinden ihlal edilmeyerek taşıtların fenni muayenelerinin yaptırılması mümkün olur.

Kaynak:Gürses Gazetesi