Arabalar Artık Garajların Süsü Olarak Kalacak! Araç Park Ettirecek Olan Akaryakıt Zammı Açıklandı: Benzin ve Motorine 3 TL...

Arabalar Artık Garajların Süsü Olarak Kalacak! Araç Park Ettirecek Olan Akaryakıt Zammı Açıklandı: Benzin ve Motorine 3 TL...

Peş peşe gelen akaryakıt zamlarına bir yenisinin daha ekleneceği duyuruldu. Gelen bilgilere göre 27 Mayıs Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere hem motorine hem de benzine zam yapılacak.

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinden etkilenen akaryakıt sektörü, sene başında benzin ve motorine zam yapmıştı. 24 Şubat tarihinde resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşından sonra arka arkaya zamlar almaya devam eden akaryakıt fiyatlarının, yarından itibaren geçerli olmak üzere bir kez daha yüksek oranlarda zamlanacağı bildirildi.

Benzin ve Motorine Bir Zam Daha Geliyor!

Rusya- Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat tarihinden bu yana değer kazanan brent petrol, ülke sınırlarımız içerisinde satışa sunulan benzin ve motorine de yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep olmuştu. Savaş halinde olan iki ülkenin müzakere sürecini başlatması ile birlikte brent petrol gerilemeye başladı ancak benzin ve motorinin satış fiyatları üzerinden zamlar yapılmaya devam etti.

Geçtiğimiz haftalarda benzine 2 TL’ye yakın zam geldi sonrasında da 1 TL’lik bir indirim yapıldı. İndirime rağmen hala araç sahiplerinin bütçelerini oldukça zorlayan seviyelerde olan akaryakıt ürünlerine ilişkin bir kötü haber daha verildi. Kulislerden gelen bilgilere göre 27 Mayıs Cuma gününden itibaren hem benzine hem de motorine zam yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Açıklanan yeni akaryakıt zammına göre yarından itibaren pompaya yansıyacak şekilde benzine 1,43 TL, motorine ise 1,38 TL tutarında zam yapılacak.

Güncel Benzin Fiyatları 26 Mayıs Perşembe

2022/03/05/benzin-ve-motorine-bu-gece-de-zam-varresize6782c381ssl1.jpg

Benzin zammının pompaya yansımasından önce araçlarının depolarını doldurmak isteyen araç sahipleri, güncel benzin fiyatlarını araştırmaya başladılar. 26 Mayıs tarihi itibari ile illere göre benzin fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul Anadolu Benzin: 22,85 TL
  • İstanbul Avrupa Benzin: 22,84 TL
  • Ankara Benzin: 22,97 TL
  • İzmir Benzin: 22,96 TL

Güncel Motorin Fiyatları 26 Mayıs Perşembe

Motorin zammından önce illere göre geçerli olan motorin fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul Anadolu Motorin: 22,09 TL
  • İstanbul Avrupa Motorin: 22,07 TL
  • Ankara Motorin: 22,18 TL
  • İzmir Motorin: 22,19 TL