Amerika'lı bankacılık devinden Bitcoin tahmini- Bitcoin ne kadar olur?

Amerika'lı bankacılık devinden Bitcoin tahmini- Bitcoin ne kadar olur?

Küresel emtia piyasalarında en büyük bankacılık şirketlerinden JPMorgan tarafından Bitcoin tahmini geldi. Şaşırtan tahminin ardından kripto borsasını takip edenler Bitcoin alış ve satış işlemleri için harekete geçti. Satır başları gursesgazetesi.com'da...

Amerikan yatırım bankası JPMorgan, kripto para borsalarında hareketlilik yaşandığını ve alım işlemleri işlemleri için fırsatların mevcut olduğunu belirtti. Bitcoin'in adil fiyatına değinen JPMorgan, şu anki fiyatın adil fiyat seviyesinden yaklaşık yüzde 28 daha yüksek olduğunu belirtti.

2022 yılı, başlangıcı itibariyle gerek küresel enflasyon gerekse dünya çapında meydana gelen olaylar nedeniyle pek çok borsada dalgalanmalara sebep oldu. Bu dalgalanmalar nedeniyle yatırımcıların riskli olarak kabul gördüğü yatırım kanallarından ve ürünlerinden kaçınmasına sebep oldu. Yatırımcıların Bitcoin ve alt coin olarak tanımlanan diğer kripto paralarında yer alan yatırımlarını çekmesi ile birlikte Bitcoin başta olmak üzere pek çok alt coinde ciddi anlamda düşüş meydana geldi. Yaşanan düşüşlerin ardından dünya çapında yatırımcılar resmi bir açıklama ya da mantıklı bir tahmin ve öngörü beklerken bugün Amerikan bankacılık devi JPMorgan'dan bir açıklama geldi. JPMorgan, alım satım işlemlerinde yaşanan dalgalanmalara rağmen Bitcoin ve alt coinlerde fiyatların yükseleceğine dair bir açıklama yaptı ve yatırımcılar ile yatırım yapmayı düşünenlere sevindirici haber verilmiş oldu.

JPMorgan tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin'in alternatif yatırım araçları arasında gayrimenkulün önüne geçtiği belirtildi. Bitcoin fiyatlarının olması gereken fiyatın 38 bin Amerikan Doları olması gerektiğini belirten JPMorgan uzmanları "İleriye dönük olarak bitcoin ve kripto pazarları için daha genel olarak yukarı yönlü tahminlerimizi koruyoruz." ifadelerini kullandı. Nikolaos Panigirtzoglou'nun başkanı olduğu stratejist ekibinin kayıtlarında kripto para birimi olan Bitcoin alternatif bir yatırım aracı olarak not edildi.

2022 yılında Bitcoin değerleri oldukça ciddi düşüşler yaşadı. Uzmanlar bu düşüşlerin sebepleri arasında küresel anlamda yükselen enflasyon, ülkelerin döviz kurlarındaki dalgalanma, Rusya ila Ukrayna arasında meydana gelen savaş ve Çin'de yeniden patlak veren pandemi nedeniyle üretim hızının düşmüş olmasını gösteriyor. Kripto paralar arasında en bilinen ve en güvenilen yatırım aracı olan Bitcoin, 2022 yılının başından bu yana toplamda yüzde 37 düşüş yaşarken, Ethereum ise yüzde 48'lik tarihin en büyük düşüşünü yaşadı. Alt coinler ile birlikte kripto para borsası 2021 Kasım'dan bugüne toplamda 2.7 trilyonluk düşüş yaşadı.

Açıklamaların ardından yatırımcılar kripto para birimlerinin yükselebileceği düşüncesi ile hazırlık yapmaya başladı.

Bu haberde yer alan tahmin, öngörü ve bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca haberin içinde yer alan kişilerin öngörü ve tahminleri belirtilmektedir.