Altınbank ne zaman faaliyetlere başlayacak? Altınbank ne zaman açılacak?

Altınbank ne zaman faaliyetlere başlayacak? Altınbank ne zaman açılacak?

Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulması planlanan Altınbank'a dair sıcak gelişmeler yaşanıyor. Peki Altınbank ne zaman faaliyetlere başlayacak? Altınbank ne zaman açılacak?

Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulması planlanan Altınbank'a dair sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ülkede yer alan şirketlerin finansal ve kredi sorunlarına problem çözmek amacıyla kurulması gündeme gelen Altınbank'ın kısa süre içerisinde hayata geçmesi bekleniyor. Vatandaşlara ve şirketlere hizmet verme misyonu ile kurulacak olan Altınbank için İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık yaptığı açıklama da "Bu banka bir şahıs ya da kurumun bankası değil, tüm halkın ve sektörün bankası olacak." dedi.

ALTINBANK NEDİR?

Türk kuyumculuk sektörünün tüm finansal sorunlarını gidermek amacıyla hayata geçirilecek olan Altınbank şimdiden milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Özellikle ülkede ki kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren şirketlere kredi ve finansal destek sağlamayı amaçlanan Altınbank'ın 2022 yılı içerisinde resmi faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

Gelen gelişmeler sonrasında ülkede ki kuyumculuk sektörü çıtayı arttırıyor. Buna göre ise kurulacak bankanın adına Altınbank adı verildi. İKO başkanı Mustafa Atayık ise bu konu ile ilgili yaptığı açıklama da "Bu banka tüm diğer bankaların yaptığı faaliyetlerin aynısını yapacak. Amacımız sektörümüzde üretimi, istihdamı, ihracatı artırmak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da kredi ihtiyaçlarını, diğer ihtiyaç kredileri neyi varsa bunları da karşılamak olacak" sözlerini söyledi.

ALTINBANK NE ZAMAN FAALİYET GÖSTERECEK?

Altınbank ile ilgili gündeme gelen açıklamalarının ardından yeni sıcak gelişmeler yaşanmazken şirketlerin bir araya gelerek banka hisselerini oluşturması bekleniyor. Bu bağlamda ise Altınbank'ın 2022 yılının son aylarına doğru resmi olarak Türkiye'nin 81 ilinde faaliyetlere başlaması konuşuluyor.

40 bin kuyumcu işletmesinin destekleri ile oluşacak olan Türkiye kuyumcu ailesinin artık kendi ihtisas bankasının olacağını paylaşmıştı.

"Oda olarak kurulacak bu banka sayesinde, meslektaşlarımızın finansal sorunlarına çözüm getirecek tarihi bir hizmeti duyurmanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Altınbank, altın bankacılığının lokomotifi olacak. Tüm sektör paydaşlarımız bankanın ortağı olabilecek. Banka, sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getirecek. Altınbank ile ihracat ağırlıklı çalışan firmalar kolay kredi bulabilecek. Fabrikalarımız ve özellikle küçük ölçekli atölye ve sanatkarlarımız etkin bir şekilde desteklenmiş olacak. Ayrıca, sektörümüzü ilgilendiren mega projelere de finansal katkı sunacak.

İKO olarak bir süredir Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ilgili Bakanlıklar ile karşılıklı olarak sürdürdüğümüz görüşmelerde, yapılan değerlendirmelerde önemli bir aşamaya geldik. Bir banka kurmak için TMSF ve BDDK ile yaptığımız görüşmelerde, sektörün yapısına uygun olan bir bankanın İKO önderliğinde yeniden yapılandırılması hususunda ilerleme kaydetmiş bulunuyoruz."