Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yol Arkadaşlarım Olarak Nitelendirdiği Takipçilerine Seslendi! Makas Aralıkları...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yol Arkadaşlarım Olarak Nitelendirdiği Takipçilerine Seslendi! Makas Aralıkları...

Ekonomi piyasalarına ilişkin yaptığı yorumlar ve yatırımcılar için çizdiği yol haritaları ile toplumun büyük bir kesimi tarafından yakından takip edilen Uzman İslam Memiş, yeni tespitlerini açıkladı. İşte Uzman Memiş’in yeni aya özel piyasa yorumları...

Geride bıraktığımız yılın eylül ayında başlayan yükseliş trendini aralık ayına girildiğinde rekor seviyelere ulaşarak gözler önüne seren dolar kuru, 18 TL seviyelerini kaydetmişti. Beraberinde euro kurunun 20 TL ve gram altının bin TL seviyesine kadar yükselmesine sebep olan döviz kuru, gündelik hayatın ekonomik akışını da bir anda değiştirdi. Ürünlere ve diğer hizmetlere gelen yüksek oranlı zamlar, sabit gelirli vatandaşların bütçelerini derinden sarstı.

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yüksek seviyelere Merkez Bankası ve geliştirilen yeni ekonomik model aracılığı ile müdahale edilerek piyasaların sert düşmesi sağlanmış olsa da yeni yıla girilmesi ile birlikte ibreler terse döndü. FED faiz artırımı kararları, Rusya- Ukrayna savaşı, artan enflasyon ve diğer faktörler çerçevesinde yükseliş trendini sürdüren ekonomi piyasaları, uzman yorumlarının da güncellenmesine sebep oldu. Bu kapsamda yeni ay ile birlikte takipçilerine seslenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alım fırsatları ve diğer konularda uyarılarda bulundu.

BDDK Kararı Ekonomi Piyasalarını Şaşırttı!

Geçtiğimiz haftalarda BDDK tarafından yapılan açıklama ile birlikte döviz varlığı 15 milyon TL’nin üzerinde bulunan şirketlerin kredi kullanmaları yasaklanmıştı. Türk lirasına ihtiyacı olan varlıklı şirketleri döviz bozdurmaya davet eden BDDK, bu kararı ile birlikte dolar kurunun 16 TL, gram altının ise 950 TL’ye kadar gerilemesini sağladı.

Uzman İsim Uyardı!

bddk.webp

BDDK kararı sonrasında piyasa yorumlarını güncelleyen Uzman Memiş, sert gerilemelerin ardından bankalarda geniş makas aralıklarının gözleneceği konusunda yatırımcıları uyardı.

“Dip Fiyatları Beklemeyin!”

Ellerinde döviz bulunan yatırımcıları uyaran Uzman İslam Memiş, alım fırsatları için dibin beklenmemesi gerektiğini ve makas aralıklarının iyi takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Gursesgazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler, uzman yorumlarından ibarettir.