Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Kirli Oyunu Açıkladı: Bilerek Yapıyorlar, Yoksa Finansal Piyasalar Çöker!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Kirli Oyunu Açıkladı: Bilerek Yapıyorlar, Yoksa Finansal Piyasalar Çöker!

Uzun bir süredir ekonomi piyasalarına dair yaptığı yorumlar ve tahminler ile adından sıklık ile söz ettirmeyi başaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni yorumlarını yayınladı. Memiş, kirli oyunlara dikkat çekti.

Ekonomi piyasalarında yaşanan gelişmelere karşı yaptığı yorumlar, gram altın ve dolar ile ilgili yaptığı tahminler ve diğer açıklamaları ile gündemden düşmeyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni yorumlarını yayınladı.

Türk Lirası ile Dövize Yatırım Yapılır Mı?

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir haber programında ekonomi piyasalarına dair önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara da seslendi. Türk Lirası cinsinden birikimi olan ve parasını değerlendirmek isteyen yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara önemli açıklamalarda bulunan Uzman Memiş “Türk Liram olsa döviz almam” yorumunda bulundu.

Döviz kurlarına yatırım yapan ya da yapmak isteyen vatandaşların bu süreç içerisinde çok dikkatli olması gerektiklerine dikkat çeken Uzman Memiş, ille de dolar alınmak istiyorsa bu alımın çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Balon Bir Rezerv Var!”

altin.jpg

Dünyanın merkez bankalarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, koronavirüs salgını esnasında merkez bankalarının altın bozdurduklarına dikkat çekti. Bozulan altınlara rağmen rezervlerde bir azalma olmadığına vurgu yapan Uzman Memiş, bu durumun balon bir rezerv olmasından kaynaklandığını iddia etti.

Uzman İsimden Altın ve Gümüş Yorumu!

Yorumları esnasında altın ve gümüşe de değinen Uzman Memiş, altın ve gümüşün bilerek baskılandığına dikkat çekti. Altın ve gümüşün, enflasyonun yükselişini engellemek ve vatandaşlara enflasyonu daha az hissettirmek amacı ile baskılandığını iddia eden Uzman Memiş, fiyatların baskılanmasının enflasyon ile mücadele kapsamında yapıldığını ve bunun da şimdilik vatandaşın gözünü boyamak için yeterli olduğuna vurgu yaptı.

Ons altının 1.800- 2.000 dolar aralığında bilerek baskılandığını belirten Uzman Memiş, 2 bin doların üzerine çıkan bir ons altının enflasyonu daha net hissettireceğini, bin 800 doların altına düşen ons altının ise alım fırsatı yaratacağı için merkez bankalarının işine gelmeyeceğini iddia etti.