Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Tarih Verdi: O Tarihte Gram Altın 1000 TL Olacak!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Tarih Verdi: O Tarihte Gram Altın 1000 TL Olacak!

Ekonomi piyasalarına ilişkin tespitleri ve uzun vadeli tahminleri ile gündemde yer almaya devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altına ilişkin yeni tahminlerini yayınladı. İşte Uzman Memiş’in yeni açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Geride bırakmış olduğumuz yılın eylül ayı içerisinde yükselmeye başlayan dolar kurunun yükselişi kasım ayında iyice hız kazanmış ve kur beraberinde diğer döviz kurları ile altın fiyatlarını da kendine ortak ederek, ekonomi piyasalarının rekor seviyelere ulaşmalarına sebep olmuştu. Aralık ayına gelindiğinde 18 TL seviyesine dayanan dolar kuru, euro kurunun 20 TL, gram altının ise 1000 TL seviyesini görmesine yol açtı.

Merkez Bankası’nın aralık ayına kadar yapmış olduğu faiz indirimi müdahaleleri ve 21 Aralık tarihinde düzenlenen kabine toplantısından çıkan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararı, döviz kurlarının ve altın fiyatlarının sert bir düşüş yaşamasını sağlamış olsa da yeni yıla girilmesi ile birlikte piyasa hareketlilikleri tekrar başladı.

Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ve FED yetkililerinin arka arkaya faiz artırımı kararlarını açıklamaları, döviz kurlarının ve altın fiyatlarının aralık ayı rekorlarına doğru yol almalarına sebep oldu. Hem yatırımcıları hem de gündelik hayata yansıyan yüksek oranlı zamlardan ötürü dara düşen vatandaşları yakından ilgilendiren piyasa gelişmeleri, uzman yorumlarının güncellenmesine yol açtı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de gram altına ilişkin yeni tahminlerini kamuoyu ile paylaşarak, yatırım yapmak isteyenleri uyardı.

Uzman İsimden Yatırımcılara ve Yatırım Yapmak İsteyenlere Uyarı!

Uzman İslam Memiş altın almak isteyen potansiyel yatırımcılara “geç kaldınız” diyerek seslendi. Altının yükselmeye devam edeceğini belirten Memiş, şu an alım yapmak için uygun bir zaman olmadığını, ellerinde altın bulunan yatırımcıların ise biraz daha sabırlı olmaları gerektiğini ifade etti.

Temmuzda 1000 TL!

2019/07/30/altin-fiyatlari-17-nisan-gram-altin-ceyrek-altin-yarim-altin-ne-kadar-1555481415054.jpg

Yaptığı analizler sonucunda elde ettiği verilere göre temmuz ayını işaret eden Memiş, o ay içerisinde gram altının 1000 TL seviyesine ulaşacağını iddia etti.

Yılsonunda 1450 TL!

İslam Memiş, gram altının 2022 yılını 1450 TL seviyesinden kapatacağını iddia etti.

Gursesgazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler uzman yorumlarından ibarettir.