Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurdu: O İki Hastalığa Sahip Olan Vatandaşlara Aylık 2 Bin 354 TL Tutarında Yardım !

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurdu: O İki Hastalığa Sahip Olan Vatandaşlara Aylık 2 Bin 354 TL Tutarında Yardım !

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “kronik hastalık yardımı” başlığı altında nakit hizmeti sunacağını bildirdi. İşte bakanlığın ilgili hizmetine ilişkin ayrıntılar…

Türkiye sınırları içerisinde yaşayan ve çeşitli yönlerden mağduriyet sahibi olan vatandaşlara ulaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili gruplarda yer alan vatandaşlara hem nakit başlığı hem de diğer başlıklar altında destek olmaktadır. Bu kapsamda yeni dönemde kronik hastalığa yakalanmış olan vatandaşlara da nakit desteğinde bulunacağını açıklayan bakanlık, ilgili hizmetinin ayrıntılarını paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Hastalık Yardımı Hizmeti

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahipleri için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri sayesinde ilgili gruplarda yer alan vatandaşlar tarafından yakın takip edilen kurumlardan birisi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de hizmetlerinin kapsamlarını genişleterek ve yardım programlarının arasına yenilerini ekleyerek, hız kesmeden ailelere ulaşmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinin ve ilgili yardım modellerinin içeriklerini açıklarken, kronik hastalık sahibi olan vatandaşlara da nakdi yardım hizmeti sunulacağını açıkladı. Söz konusu yardımın tüberküloz ve SSPE hastalarını kapsadığını belirten bakanlık, ilgili şartları sağlayan ve hastalıklarını sağlık raporları aracılığı ile ispatlayabilen tüm vatandaşlara, düzenli olarak nakit desteği sunacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hastalık Yardımı Ne Kadar?

aile-bakanligi-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “kronik hastalık yardımı” başlığı altında tüberküloz ve SSPE hastalarına düzenli olarak ödemiş olduğu nakdi yardımın tutarını, yeni yıla girilmesi ile birlikte güncellemiştir. Açıklanan 2021 enflasyon oranları ve zamlanan asgari ücret karşısında tekrar hesaplanan kronik hastalık yardımının güncel tutarı, 2.354,45 TL olarak duyurulmuştur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Hastalık Yardımına Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “kronik hastalık yardımı” başlığı altında tüberküloz ve SSPE hastalarına yapmış olduğu düzenli nakit yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların veya ilgili hastalığa sahip olan vatandaşlara bakmak ile yükümlü olan kişilerin, kimlik kartları aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Sosyal Hizmet Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.