Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına 900 TL'ye Kadar Eğitim Desteği Verecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Dar Gelirli Ailelerin Çocuklarına 900 TL'ye Kadar Eğitim Desteği Verecek!

Artan eğitim masraflarına karşın dar gelirli ailelerin yanında olduğunu duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili şartları sağlayan tüm ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına, öğrenim düzeylerine göre nakdi destekte bulunacağını açıkladı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yeni yardım hizmetinin açıklamalarına göre ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan tüm ebeveynlere, okuyan çocukları için eğitim desteği verileceği bilgisi kaydedildi. Söz konusu yardım hizmetinin ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Eğitim Desteği!

Geliştirdiği sosyal yardım modelleri sayesinde ülke sınırları içerisinde yaşayan tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatan kamu kurumlarından birisi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de ilgili yardım hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli ekonomik faktörler çerçevesinde artan eğitim masrafları için de yeni bir yardım hizmeti geliştirdiğini açıklayan bakanlık, ilgili hizmetinin yine ihtiyaç sahibi aileleri kapsadığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Eğitim Desteği Ne Kadar?

aile-bakanligi-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan eğitim desteği hizmetinin içeriği yayınlandı. Bakanlık, ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan tüm çocuklu ailelere, çocukların öğrenim düzeylerine göre değişiklik gösteren tutarlarda nakdi eğitim desteğinin verileceğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmış olan eğitim desteği açıklamasına göre verilecek olan nakit desteklerinin tutarları, şu şekilde belirlendi:

  • Anasınıfına giden okul öncesi çocuklara: 500 TL
  • İlkokul düzeyinde öğrenim gören çocuklara: 750 TL
  • Ortaokul düzeyinde öğrenim gören çocuklara: 800 TL
  • Üniversite düzeyinde öğrenim gören çocuklara: 900 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Eğitim Desteği Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan eğitim desteği hizmetine, ilgili başvuru formu aracılığı ile başvuru yapılmaktadır. Başvuru formunun tam ve doğru bir şekilde doldurulmasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Sosyal Hizmet Müdürlüklerine şahsen teslim edilmesi gerekmektedir. İlgili kurumlar, gerekli görmeleri durumunda farklı evraklar da talep edebilmektelerdir.