Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Açıkladı: 34 İlde Evde Bakım Paraları Yattı! Evde Bakım Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Açıkladı: 34 İlde Evde Bakım Paraları Yattı! Evde Bakım Yardımı 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlık hizmetlerinden olan evde bakım yardımının, mayıs ödemelerinin hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu. İşte bakanlığın evde bakım yardımı hizmetinin ayrıntıları…

Geliştirdiği sosyal yardım modelleri ve diğer hizmetleri ile ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda bakanlığın hizmetlerine dair açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, mayıs ayı evde bakım paralarının hesaplara aktarılmaya başlandığını bildirdi.

Evde Bakım Parası Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ülke sınırları içerisinde yaşayan ve çeşitli kategoriler altında incelendiğinde dezavantajlı olarak değerlendirilebilecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, pek çok yardım hizmeti sunmaktadır. Bakanlık tarafından hizmete sunulan yardım modellerinden birisi de evde bakım parasıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temel ihtiyaçlarını dahi kendi karşılayamayacak durumda olan yaşlıların ve engelli vatandaşların bakımından sorumlu olan kişilere, evde bakım parası ödemektedir. Söz konusu bakım parası hizmetinin güncel tutarı, 2 bin 706 TL olarak açıklanmıştır. Bu tutar 2021 yılında bin 798 TL olarak hesaplara aktarılmaktaydı.

Evde Bakım Parasından Kimler Yararlanabilir?

2021/03/03/evde-bakim-ayligi-yatan-iller-hangileri-iste-ekim-ayi-evde-bakim-maasi-1539945269-711c7251.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmete sunulan evde bakım parası yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlamaları gereken başvuru şartları şu şekilde belirlenmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Bakıma ihtiyaç duyan kişinin engel durumunun yüzde 50 ve üzeri oranlarda olması
  • Engel durumu olan kişinin sağlık heyet raporuna sahip olması
  • Temel ihtiyaçların kendi kendine karşılanamıyor olması
  • Gelir testinin yoksulluk sınırının altında sonuçlanması

Mayıs Ayı Evde Bakım Parası Yatan İller

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık mayıs ayı evde bakım parası ödemelerinin yatırıldığı illeri şu şekilde sıraladı:

  • İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Bolu, Tokat, Ordu, Çanakkale, Osmaniye, Balıkesir, Samsun, Karabük, Bilecik, Adana, Ankara, Konya, Diyarbakır, Manisa, Bursa, Şanlıurfa, Kırıkkale, Sakarya, Batman, Antalya, Kayseri, Aksaray, Erzurum, Kars, Gaziantep, Uşak, Afyonkarahisar, Mersin, Kırşehir, Niğde