Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Açıkladı: 28 Mayıs'a Kadar 295 Milyon TL'lik Yardım Hesaplara Geçecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Açıkladı: 28 Mayıs'a Kadar 295 Milyon TL'lik Yardım Hesaplara Geçecek!

Mayıs ayında yapılacak olan 3 yardım başlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 295 milyon TL’lik toplam ödemenin 28 Mayıs’a kadar hesaplara aktarılacağını bildirdi.

İhtiyaç sahiplerine sunduğu karşılıksız ödeme hizmetleri sayesinde vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mayıs ayında da hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda bakanlığın mayıs ayı yardım hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 3 yardım başlığı altında 28 Mayıs’a kadar ödemelerin tamamlanacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mayıs ayı bakanlık hizmetlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Şartlı Sağlık Yardımı modelimiz aracılığı ile 0- 6 yaş aralığında çocuklara sahip olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan zamanlarda çocuklarının kontrollerini yaptırmaları adına düzenli olarak nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Ayrıca Şartlı Eğitim Yardımı modelimiz ile de ilk ve orta öğrenim düzeyinde olan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimize de eğitim desteği yapıyoruz.”

Mayıs ayında ŞEY, Şartlı Sağlık Yardımı ve Çoklu Doğum Yardımı modelleri için toplamda 295 milyon TL’lik ödeme yapılacağını bildiren Bakan Yanık, ödemelerin 28 Mayıs tarihine kadar hesaplara aktarılacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çoklu Doğum Yardımı Nedir?

aile-bakanligi.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden birisi olarak hizmete sunulan Çoklu Doğum Yardımı, çoklu doğum ile dünyaya gelen 0- 2 yaş aralığında ki çocuklara sahip olan ihtiyaç sahibi aileleri kapsamaktadır. Bakanlık bu yaş aralığında olan çocukları bulunan ihtiyaç sahibi ailelere, 215 TL tutarında düzenli olarak ödeme yapmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şartlı Sağlık Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan gebelere ve 0-6 yaş aralığında çocuklara sahip olan ailelere, doktor kontrolleri için nakdi yardımda bulunmaktadır. Gebeler için 100 TL, çocuklar için ise 55 TL ödenmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şartlı Eğitim Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan ailelerin ilk ve orta öğrenim düzeyinde olan çocuklarının eğitim masrafları için 55 TL’den 90 TL’ye kadar nakit yardımı yapmaktadır.