Aile ve Sosyal Bakanı Derya Yanık Resmen Açıkladı: Aile Destek Programı Ödemeleri Kurban Bayramı Öncesi Hesaplarda!

Aile ve Sosyal Bakanı Derya Yanık Resmen Açıkladı: Aile Destek Programı Ödemeleri Kurban Bayramı Öncesi Hesaplarda!

Ülkemizin önemli bakanlıklarından biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, artan enflasyon karşısında ezilen dar gelirli ailelere yeni bir yardım programı sunulacağının müjdesini verdi. Bakan Yanık yeni yardım programını duyurdu. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olma sorumluluklarını yerine getiren kurumlarından birisi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ve bireylere ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda hem mevcut yardım modellerinin kapsamlarını genişleten hem de yardım projelerine yenilerini ekleyen bakanlık, bir yeni müjdeyi daha ihtiyaç sahibi vatandaşlara duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni dönemde artan enflasyon karşısında geçinmekte iyiden iyiye zorlanmaya başlayan vatandaşlar için yeni bir sosyal yardım modeli geliştirildiğini ve ilgili model kapsamında belirlenmiş olan şartları sağlayan tüm ihtiyaç sahiplerinin 12 ay boyunca düzenli olarak nakit hizmeti alacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yeni Yardım Programını Müjdeledi!

Sene başından bu yana elektrik, doğalgaz, kira, eğitim ve daha pek çok konu başlığı altında yardım modellerinin geliştirildiğini ve mevcut yardım modellerinin kapsamlarında genişlemeye gidildiğini belirten Bakan Derya Yanık, son zamanlarda ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler kapsamında ihtiyaç sahiplerine bir başlık altında daha yardım edileceğini müjdeledi.

“Aile Destek Programı” başlığı altında hizmete sunulacak olan yeni yardım modelinin 12 aylık bir nakit hizmeti sürecini kapsadığını belirten Bakan Derya Yanık, ilgili ayrıntıları paylaştı.

4 Milyon Haneye Nakit Yardımı!

1100-tl-sosyal-yardim-parasi-odemeleri-bitti-mi-devam-edecek-mi-kurbandan-once-verilecek-mi-1280x720.jpeg

Aile Destek Programı’na ilişkin açıklamalarına devam eden Bakan Derya Yanık, yeni proje için 15 milyarlık bir bütçe ayrıldığını ve bütçenin 4 milyon haneyi kapsayacağını belirtti. Söz konusu yardımların 450 ile 600 TL aralığında değişeceğini bildiren Bakan Yanık, hali hazırda sosyal yardım hizmeti alan vatandaşların da programa başvuru yapabileceklerini ifade etti.

Aile Destek Programı Başvurusu 2022

Bakanlık tarafından hizmete sunulan Aile Destek Programı’na e-devlet, Sosyal Hizmet Müdürlükleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.